Annons
Annons

2 dagar i Stockholm

_MG_0629_Snapseed

Har landat i ”min Malmö vardag” igen efter två hektiska dagar med visningar på  Stockholm Fashionweek för AW2017. Inspirerande visningar, en intressant paneldiskussion och en snabbt improviserad mode-plåtning.

Annons

Jag såg Valerie, Styline, J Lindberg och Ida Sjöstedt. Mycket fint och en hel del looks som skapade habegär. Det är just det där habegäret som är ett stort dilemma. Visst, mycket kan skyllas på producenterna men även vi konsumenter har ju ett stort ansvar i hur och vad vi väljer att köpa, både när det kommer till kläder och inredning. Jag var tillsammans med Mia inbjuden av Centerpartiet på ett panelsamtal om just hållbar modekonsumtion med Annie Lööf som huvudtalare. Det är dags för politikerna att kliva in i modevärlden och visa att det finns en vilja att förändra detta ohållbara sätt vi förhåller oss till mode. Du kan läsa mer om vad vi pratade om här! Missa inte och läs om Mias klimatsmarta tips om hur du aktivera din garderob!

_MG_0624_Snapseed

 Det finns så mycket vi kan göra och det gäller att alla drar sitt strå till stacken för att få en förändring. Det allra viktigaste är ändå kanske att vi får våra barn att börja tänka i nya banor. Mer utbildning i skolan, syslöjden borde utökas och handla om något annat än att bara ta symaskinskörkort och göra udda och jämna maskor. Det är våra barn som vi kommer lämna över till och det är dom som kan förändra…

_MG_0646_Snapseed

Mycket som snurrar i huvudet efter dessa två intensiva dagar. Jag kom hem till ett gäng små sticklingar som var redo att bli omplanterade, väldigt bra terapi för att sortera tankar. Vill du lära dig om hur man tar sticklingar av Palettblad på bästa sätt, läs r!

_MG_0618_Snapseed _MG_0636_Snapseed

Nu är det hög tid att se över dina krukväxter, dom som kämpat hela vintern mot mörker och torr inomhusluft. Dags för lite ny jord, beskäring och extra ompyssling. Precis så som jag även ska se över min garderob i eftermiddag med ledorden:

ANVÄND, VÅRDA, RENSA, ÅTERANVÄNDA!!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (5)
PINNA (2)

1 kommentar

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar