Annons
Annons

24 timmar Köpenhamn

Jag säger det igen, det är underbart att bo i Malmö som faktiskt känns som en förort till Köpenhamn. Vi drog över för 24 timmars njutning av storstaden.

Vi checkade in på mitt favorit hotell SP 34. Skön skandinavisk design, fina rum med utsikt över det bohemiska kvarteret som är fullt av små mysiga butiker, caféer och gallerier.

Rummen är inredda i en enkel och snygg nordisk färgskala sen är sängarna galet bekväma! Hade gärna spenderat mer tid på rummet men solen sken och staden kallade…

Vi tog oss över till Torvehallarna för lite ostron, seafood och ett glas vin i solen. Nørreports mattempel som förflyttar alla oss matälskare till himmelriket. Jag skulle kunna ägna en hel dag åt Torvehallarna, insupa atmosfären, äta smörrebröd, smaka ekologiska viner, bröd, läckra bakverk, äta mer skaldjur, köpa med mig ostar och kryddor hem….

Annons

Lunchen avslutades på The Coffee Collective med en kopp klassikt bryggkaffe.

Ett stenkast från Nørreport station och hallarna ligger nyöppnade Stilleben. 300 m2 himmelrike för en inredings-intresserad som jag!

Näst intill omöjligt att lämna denna butiken utan en påse!

 

Vad jag älskar med Köpenhamn på helgerna är alla loppisar och antikmarknader som dyker upp när man är ute och promenerar. Kika in här om du vill veta mer om Köpenhamns loppisar.

Efter en fördrink vid kajen i Nyhamn flyttade vi över till ett bord i solen på Geist. Jag beställde in ett fågelbo av svartkål med ägg och två grillade avokados med blomsterkrasse, underbart gott!

Efter den goda middagen tog vi en osttallrik och beställde in mer vin på Ved Stranden. Mysig liten vinbar med skön atmosfär och många goda naturviner. Desserten intogs på Restaurang Bror och jag blev erbjuden en crèmebryle med benmärg, bakad i en benknota. Det blev lite för mycket även för en gormande som mig själv, tur att det även fanns en vegetarisk variation!

Det bästa med att bo på SP34 är deras ekologiska frukost. Känslan av att sitta omringad av gröna plantor bredvid ett växthus och njuta av en lång frukost är svår att slå!

Efter en väldigt lång frukost tog vi bilen och körde upp norr om Köpenhamn längst Strandvejen, mot Klampenborg för att kasta macka och njuta av havet och vårsolen. Älskar denna platsen, en dag skulle jag vilja bo här.

Tackar Köpenhamn för 24 härliga timmar.

Foto cred: 1-6 och 16 Sp34

DELA (0)
PINNA (1)

5 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar