Annons
Annons

Babyboom

_MG_9983_Snapseed

Min Elefantöra har gått och blivit mamma, inte till en bebis utan till 6 stycken!!

_MG_9965_Snapseed

Pilea Peperomioides som är plantans vetenskapliga namn har blivit omåttligt populär och den är slutsåld hos många leverantörer.

Annons

Men är du sugen kan du alltid buda hem en på Tradera, där finns det en uppsjö av sticklingar och plantor.

_MG_9963_Snapseed

Varför har denna lilla krukväxt blivit så populär, visst är den snygg men jag tror framför allt att det är för att den är så otroligt enkel att ta hand om! Den får dig att känna dig som värsta trädgårdsmästaren när den växer så det knakar och skjuter sina små sidoskott. Skotten plockas enkelt av och kan planteras direkt i en egen liten kruka. För att få denna lilla rackaren att föröka sig krävs det inga gröna fingrar.

_MG_9976_Snapseed

Vattna:
Jorden bör inte torka upp helt. Vattna 2-3 ggr per vecka sommartid.
1 gång per vecka vintertid. Vattna i kanten av krukan, inte i växten, med ljummet vatten. Låt det inte stå kvar vatten i ytterkrukan. Vattna gärna med kalkfattigt vatten.

Näring:
Svag dos växtnäring i vattnet 2 gånger/månad under växtperioden vår-höst.
1 gång/månad under vintern.

Toppning/Förökning:
Växer upprätt och kan toppas vid behov. Förökas med rotskott. Skär av den med en vass kniv eller klipp av den med en sax beroende på hur tjock den är. Låt sticklingen stå i vatten någon vecka för att få rötter innan du planterar den i vanlig blomjord i en kruka med hål i botten.

_MG_9997_Snapseed

Här står dom och trängs mina små bebisar. Det börjar bli fullt på mina fönsterbrädor, tänker de blir perfekta att ge bort som små gröna jul-gåver!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (502)
PINNA (6)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar