Annons
Annons

Bärremmar

_MG_6451_Snapseed

I går eftermiddag slängde jag ihop en sats med bärremmar.

_MG_6420_Snapseed

Egentligen behövs bara en ingrediens vilket är BÄR men jag gillar att laborera lite så jag gjorde remmar med superfood och valnötter.

_MG_6459_Snapseed

Visst är valnötens vindlingar misstänkt lik hjärnas?

_MG_6476_Snapseed

Hjärnan består av fett och vill ha fett men det ska vara rätt sorts fett. Fiskolja eller omega-3. Jag har alltid valnötter hemma, så goda och samtidigt nyttiga. Valnötter innehåller nämligen för nötter ovanligt mycket omega-3. Och det tycker hjärnan som sagt var om. Vilken tur, både nyttigt och gott!

_MG_6484_Snapseed

_MG_6493_Snapseed

För det mesta när jag lagar mat så tar jag det jag har hemma, jag utgår från ett recept och sen lägger jag helt enkelt till de ingredienserna jag har hemma. Idag blev det superfood som carob och maca, tänkte vi behöver alla lite extra energi nu i höstmörkret.

SUPERFOOD HALLON

2 bananer-5 dl hallon -3 msk kakao-2 msk maca pulver-2 msk carob pulver- 4 dadlar -1 dl valnötter-1 msk kakao-nibs och lite kokosolja för att smörja bakplåts-pappret

Mixa banan, hallon, kakao, maca, dadlar och carob till en slät smet i en mixer. Blanda sen i kakao-nibsen i smeten, jag tycker att det är gott att få lite tuggmotstånd i remmarna.

_MG_6506_Snapseed

Smörj lite kokosfett på bakplåtspapperet.

_MG_6586_Snapseed

_MG_6593_Snapseed

Bred ut bärsmeten på en plåt med det insmorda bakplåtspapperet och stö över de finhackade valnötterna. Jag använder en torkugn men det fungerar lika bra med en vanlig ugn. Torka mitt i ugnen i 4-5 h. Tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har, det kan ta 6-7 h. När smeten inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.
Sätt en sked i springan på ugnen så att luckan är lite öppen hela tiden.
Det gör du endast för att släppa ut all fukt.

Annons

_MG_6719_Snapseed

Mina barn har studiedag i dag så det blev ett perfekt förmiddags-pyssel att klippa och rulla ihop de sega goda remmarna.

_MG_6717_Snapseed

Kreativiteten hade inga gränser..

_MG_6744_Snapseed

_MG_6755_Snapseed

Det blev remmar i alla storlekar och till och med en tjusig frukt-krona minsann!

_MG_6809_Snapseed

_MG_6777_Snapseed

Tänk vilken lycka! Jamen, att få äta godis en Onsdag. Till frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat.
UTAN att få minsta dåligt samvete?

_MG_6804_Snapseed

Busenkelt, gott och nyttigt.

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (27)
PINNA (3)

3 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar