Annons
Annons

Blått är flott!

f7f4436e966cee58cdd69538be9dd209

Färgglada väggar eller rent och enkelt vitt? Det är frågan många ställer sig när det är dags att måla om. Hemma hos mig har jag alltid använt mig av färger när jag inreder. Just nu svämmar min printerst över med mörkblåa väggar, älskar att det känns dramatiskt, ombonat och att det blir så fint att matcha med mörka träarter, pastellfärger och varma metaller.

cf5625dd633d2302b4bda6af9c677c7a

Hur bör man tänka när man bestämmer sig för en färg i ett rum?
Jag brukar börja med att titta på vad rummet skall användas till, och vad det är för ljusförhållanden i rummet. Mörka väggfärger gör att rummet kan kännas mindre, samtidigt som de kan göra att rummet upplevs som mer omhuldande och ombonat. Ljusa färger ”öppnar upp” rummet mer och gör känslan luftigare. Tänk på att skapa kontraster mellan ljusa och mörka element i rummet.

eaaf604c251db11029474c7e843285f4

Men visste du att ditt färgval kan förändra hur din kropp reagerar i rummet?

8b6fc146acb599cbf34aa576472d14f5

Blått förknippas med lugn och ro, och har visat sig lindra både stress och spänningar i kroppen. Eftersom färgen är en kall färg fryser vi lättare i ett blått rum än i ett rött eller gult, men ett blått rum sägs däremot öka vår kreativitet. Ett blått sovrum sägs vara bra för någon med sömnproblemen, men är å andra sidan förödande för sexlivet och i för stora doser kan färgen skapa depression.

62576dd37bca4b039b231c5bc4458042

Den sista bilden är från Kristins, min grann-bloggerskas hem, hon har verkligen fått till det i sitt nya hus med vackra blåa väggar. De andra källorna hittar du här, här, här och här.

serialsue-trial-1.regularserialsue-trial-2.regular

 

Annons

 

 

 

DELA (108)
PINNA (479)

4 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar