Annons
Annons

Drick din frukost!

_MG_9423_Snapseed

Det första jag gör när jag vaknar är att bälja i mig ett par stora glas varmt vatten med ingefära och citron. Nu i förkylningstider lägger jag även till gurkmeja som har använts i tusentals år eftersom den anses ha fantastiska egenskaper och hälsofördelar – därför försöker jag äta lite varje dag!

Gurkmeja (kurkumin) tillhör växtfamiljen ingefärsväxter.

Annons

Den har en stark gul färg och ingår i curry. Gurkmeja anses ha antiinflammatoriska egenskaper och fungera som en stark antioxidant. Det forskas mycket kring gurkmeja nu då man exempelvis tror att den kan sänka kolesterol och skydda mot Alzheimers och cancer.

Numera kan man få tag på färsk gurkmeja i välsorterade matbutiker. Den liknar ingefära, är knallorange och färgar av sig, så plasthandskar är ett tips när du skalar den. Jag strimlar den färska gurkmejan i mitt te. Den passar bra i varma grytor men är du ute efter den medicinska effekten kan du köra den rå tillsammans med andra frukter eller grönsaker i råsaftcentrifug eller mixa ner en bit i din smoothie.

_MG_0464_Snapseed

Efter det giftrensande och bakteriedödande citron/ingefära/gurkmeja-vattnet fortsätter jag gärna att dricka min frukost. Det är snabbt, gott och nyttigt! Många tycker att det är svårt att få till bra rutiner på morgonen, att det är svårt att hitta råvarorna du behöver men det är en vane sak. Jag planerar ofta kvällen innan vad jag ska äta till frukost och ser alltid till att mitt skafferi har Maca, hampafrön, caroba, nötter, dadlar och kokosolja. Min favorit ”drickfrukost” är just en mustig Maca-drink.

_MG_0461_Snapseed

Denna drinken ökar min energinivån och gör mig pigg och uthållig ända till lunch. Be the stronger you!

Maca-pulver utvinns från en rot som växer på hög höjd i Anderna i Peru. Maca är känd för sina stärkande och energigivande egenskaper och har använts som medicin i Sydamerika i århundranden. För Inkafolket är den helig och konsumerades inför långa transporter och strider då den sägs förbättra styrka och uthållighet.

Att äta Maca är ett naturligt sätt att främja och stärka kroppen, vilket innefattar energi, tillväxt och ämnesomsättning. Maca är rik på vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan och jod. Vitamin C ökar järnupptaget och liksom järn bidrar det till att minska trötthet och utmattning. Zink bidrar till normal syrabasbalans.

MACA DREAM

4 dl mandelmjölk-1 banan-1 dl cashewnöttr-2 msk kakaopulver-1 msk carob-1msk maca-4 medjool dadlar-1/2krm salt-1 msk honung- 1 tsk kokosolja. Lägg alla ingredienserna i en blender och mixa till en slät dryck.

Jag käkar mycket Maca för att lindra mina PMS besvär, det är hormon-balanserande och balans är något jag kämpar med varje månad. Sen att Makan är så bra för hyn är ett stort plus!

_MG_9404_Snapseed

Den bästa kombon för Maca är med kakao.

Blanda Maca tillsammans med choklad och du kommer uppleva magi!

serialsue-trial-1.regular-1

DELA (35)
PINNA (5)

2 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar