Annons
Annons

Ficus Lyrata

IMG_1177_Snapseed

Grönska i hemmet ger lugn i sinnet och jag älskar de riktigt stora växterna som jag dessutom använder som rumsavdelare. En växt som jag håller väldigt kär och som har blivit väldigt stor är min fiolfikus.

Annons

Vet inte hur måna mail jag får i veckan om just denna planta, hur mycket vatten, hur mycket ljus, vart har du köpt den? Visst den har växt till sig otroligt bra och verkar verkligen stortrivas hos oss så här kommer mina tips en gång för alla..

IMG_1211_Snapseed

För att behålla storleken och en vacker form behövs fikusen beskäras, detta görs bäst nu på våren. Tänk på att vintern är viloperiod för fikusen. För att få fikusen att trivas, duscha bladen ofta! Fikusen vill stå så ljust som möjligt men skyddas mot direkt sol. Den trivs bäst i rumstemperatur, men på vintern kan temperaturen gärna vara lite lägre, dock inte under 16°C.

Den vattnas så att jorden blir ordentligt blöt, här beror hur ofta på hur stor kruka du har. Innan nästa bevattningsomgång ska jorden torka upp, men inte torka ut, uttorkning ökar risken för spinnangrepp. Näring ges en gång i veckan från vår till höst, under vinterhalvåret en gång i månaden. Bladen bör duschas ofta. Man ska inte flytta runt på plantan men om du bestämmer dig för att prova en ny plats så är det bästa att det sker på våren. Bladen kan falla av om man flyttar på växten under viloperioden. Tänk på att vattna mindre under viloperioden.

IMG_1158_Snapseed

När jag ska vara extra snäll och ge lite lyser åt bladen har jag ett urbra knep.

 IMG_1188_Snapseed

Kör bananskals-spa, gnider helt enkelt insidan av bananskalen och bladen får genast en fantastisk lyster och man slipper farliga kemikalier som man hittar i klassiska blad-glansspray.

IMG_1329_Snapseed

IMG_1244_Snapseed

Lycka till med era Ficus Lyrator nu!!!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

 

DELA (188)
PINNA (3.13k)

9 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar