Annons
Annons

G-Rough

unnamed

Morgonstund har guld i mun, speciellt när man vaknar upp i en suite i Roms absolut snyggaste hotell!

_MG_7636_Snapseed_Snapseed

Detta huset är inte ett hotell!

Innan jag flyttade till Sverige för 5 år sedan träffade jag Gabrielle, som startat G-Rough tillsammans med sina systrar. Vi spånade och drömde alla om ett hotell som skulle vara så mycket mer än bara ett ”vanligt hotell”. När jag nu fick höra att G-Rough stod klart visste jag att det skulle vara något utöver det vanliga. Desktop2 copy 2

Projektet startades med att bjuda in 20 italienska konstnärer som fick sätta sin prägel på byggnaden, eventet Art is Real fick hela huset att leva upp och några av installationerna och väggmålningarna lever fortfarande vidare i hotellet. Efter konstutställningen bjöds familjens alla vänner in till ett ”demolition-party” som varade en hel natt tills solen gick upp, för att fira början till det nya hotell-äventyret! Vi är i hjärtat av Rom, strax bakom Piazza Navona och från mitt fönster i en av de 10 sviterna har jag utsikt över kupolen St Agnes.

_MG_7828

De 10 sviterna är spridda över fem våningar, numrerade au contraire, efter ett förslag av konstnären Gianni Piacentini, eftersom byggnaden enligt honom är ”rotad i himlen”. Interiörerna är raffinerade och rummen hyllar den bästa italienska designen från trettiotalet till det fantastiska sjuttiotalet: Gio Ponti, Ico Parisi, Guglielmo Ulrich och Silvio Cavatorta.

_MG_7702

Annons

_MG_7669_Snapseed

Älskar när jag kan känna mig som hemma på ett hotellrum. När det finns plats för att bjuda in vänner på en aperitivo eller bara slappa i soffan med en bra bok och bara njuta av mitt tillfälliga vardagsrum.

_MG_7896

_MG_7763_Snapseed

Det är en konst det där med att lyckas restaurera ett palats från 600talet varsamt. Och att sen kunna integrera med italienska designklassiker och samtida konstverk på ett snyggt sätt. Italienarna är mästare på att skapa dialog mellan de olika tidsåldrarna, här har vi äkta inrednings-poesi!

Lyckan att få rulla runt i de mjuka lakanen från mina favoriter Society Limonta, mer romantiskt än så här blir det nog inte..

_MG_7727_Snapseed

_MG_7880_Snapseed

I kontrast till det mjuka romantiska gillar jag hur lekfullt de barock-inspirerade badrummen var inredda med blankt kakel och guldspeglar, en härlig och oväntad stilkrock!

Desktop2 copy
_MG_7918_Snapseed

Jag älskar att äta min hotellfrukost på rummet, helst i sängen om jag får välja. Men om man föredrar att käka nere i själva hotellet finns ett litet kök där det går bra att beställa vad man vill ha!

_MG_8029

De 10 sviterna är olika och alla har sin personliga charm. första två nätterna bodde jag i en Pasquino Suite som kanske var min favorit när det kommer till färgval, golv och möbler.. Den sista natten blev vi uppgraderad till Penthouse Suite, en 130 m2 dröm med patinerade väggar från 1700talet, balkong med utsikt över St Agnes kupolen, synliga takbjälkar med en prakt murano-lampkronona som dominerade den imponerande takhöjden.

_MG_8065 (1)

_MG_7995

Även en liten privat terass fanns minsann!

_MG_8047

_MG_8090

_MG_8122_Snapseed

Det är alltid konstigt att komma tillbaka som turist till en stad där du bott och levt många år men den super trevliga personalen och atmosfären på G-Rough fick mig genast att känna mig som hemma. Kika in och se denna lilla filmen så förstår du kanske vad jag menar.

Stil, komfort och läge… Jag har hittat ett nytt hem i Rom!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (67)
PINNA (13)

7 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar