Annons
Annons

Gjuta

toppbanner_landningssida_hemsidan_efter-anmalningstiden

Jag har hållit ett par ”Girl Power” inspirationskvällar med PoG woody bygghandel i veckan. Dags för oss tjejer att våga ta lite plats i den väldigt mansdominerade byggvärlden. Presenterade tips, idéer och tankar om trender inför 2016. Inspirerade med ett par DIY-projekt som man enkelt kan göra med saker man hittar på loppis och i bygghandeln. Tänkte visa ett par saker här på bloggen.

IMG_0219

Jag köpte ett gäng nysilvertallrikar på loppis som är helt perfekta att gjuta nya betong fat på. Man gjuter på fatet upp och nervänt, då kommer både mönster och den snirkliga kanten att synas i betongen. För att kanten ska bli jämn tejpar man runt kanten.

IMG_0226_Snapseed*Lägg silverfaten upp och ned.

*Tejpa med maskeringstejp runt kanten så att det blir som en sarg.

Tejpen gör så att du får en snygg och slät kant runt fatet.

*Pensla fatet och även maskeringstejpen med vanlig matolja.

*Blanda betongen.

När du planerat och förberett för gjutningen är det dags att blanda betongen. Börja med att hälla en skvätt vatten i hinken och häll sedan i finbetongen från Finja. Det är ganska lätt att blanda betong på ”känn”, vilket är lättare om man inte ska blanda så mycket. Rör, vispa och blanda riktigt noga med spaden eller visp. Konsistensen på betongen ska likna tjock gröt. Blanda till betongen allt eftersom du gjuter, en hink i taget eftersom man inte ska låta den färdiga betongen stå för länge, då börjar den tjockna/brinna. Tänk på att rengöra alla verktyg noggrant direkt eftersom betongen stelnar och då blir omöjlig att ta bort.

IMG_0235_Snapseed

*Lägg en klick betong på fatet och låt en rinna ut över hela fatet.

*Skaka försiktigt fatet så att luftbubblorna flyter upp.

*Lägg på en klick till och bred ut i ett jämnt lager över fatet.

*Låt det nu brinna i minst ett dygn på ett plant underlag.

 

IMG_0252_Snapseed

*Lossa betongen från metallfatet genom att knacka lite försiktigt på det.

IMG_1229_Snapseed

På det ena fatet la jag en spetsduk innan jag la på betongen, här kan man också lägga ett vackert blad som ger ett fint avtryck.

Jag kommer att använda mina nya fat som tallriks-underlägg, super fint med tunna enkla glastallrikar på.

Betong-ägg är roliga, fina nu till påsk och super enkla att göra. Det som krävs är att du har vanliga ägg i kylen. Fina att pynta med på det dukade bordet eller i en lite grupp på ett fat.

IMG_0256_Snapseed

*Gör försiktigt ett litet hål med en vass kniv i ett vanligt ägg.

*Häll ut innehållet.

*Skölj ur äggskalet noga och smörj invändigt med lite olja.

*Blanda betong som ovan.

*Fyll skalet med betong med en liten sked eller en gräddsprits.

*Sätt tillbaka ägget i förpackningen och låt det brinna i ett dygn, inte längre för då kan skalet fastna. Äggförpackningen är perfekta att använda som hållare.

*Knacka ägget och skala bort äggskalet från betongen så kommer det fram ett sött betongägg.

IMG_0260_Snapseed

Om ett par dagar ska ni få se hur fina de små äggen blev, lycka till!!

Nu är det fredagsmys med de små. Önskar er en fin och avslappnande helg!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (0)
PINNA (30)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar