Annons
Annons

Grantips!

vinterfest_julgran-700x953

När granen väl får komma in då känns det på riktigt att det är jul!
Seden att ta in och klä och smycka granar kommer söderifrån och redan i mitten av 1600-talet lär man ha gjort så i Tyskland.  I Sverige blev det vanligt med julgran i hemmen för bara ca 100 år sedan.

Annons

Från allra första början var julgranens uppgift att hålla onda makter borta, nu får den oss att tänka goda tankar och barnens ögon att glittra. Jag brukar välja en rejäl kungsgran som jag tycker brukar hålla sig grön och fin länge. Den samlar vatten i stammen och barrar inte så lätt. Den är lite dyrare men jag tycker att den goda citrus doften kompenserar den något högre priset. Det viktigaste att tänka på när du köper en gran är att du får tag på ett färskt träd. Besikta granen och känn på barren närmast skottens toppar, det är årets barromgång och de ska sitta fast – lossnar de lätt är granen redan torr – sitter de fast är granen färsk!

vinterfest_fjader-700x1050

Några bra tips!

Välj en färsk gran – Låt granen gradvis vänja sig vid husvärmen, ställ den i källaren eller utomhus tills det är dags att klä den – Se till att granen alltid har mycket vatten, utan socker eller magnecyl – Skär skåror i granens fot – Se till att den har en färsk yta i sågskäret – Slå inte rotändan mot golvet, då stängs ledningsbanorna för vattnet och granen börjar snart torka på grund av vattenbrist – Man kan gärna spreja med vatten på grenarna, på samma sätt som man duschar blommor.

vinterfest_introbild-700x544

Lets face it din gran är döende men tar du hand om den på rätt sätt kan du slippa få ryggsockorna fulla av barr. Min gran får aldrig stanna kvar till tjugondagknut bara den klarar sig över jul och nyår är jag glad! Läs fler av mina jul-tips här!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Foto: Petra Bindel

DELA (0)
PINNA (8)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar