Annons
Annons

Hur skapar man ett boudoirbadrum

Jag får så många frågor angående mitt badrum, hur har jag tänkt och vart inredningen kommer ifrån? Jag tänkte istället för att svara på mail så skriver jag ett inlägg om det nu istället.

När jag började renoveringen av huset var detta rummet ett sovrum och efter många om och men bestämde jag mig för att förvandla det till mitt master-bathroom.

Annons

Min största inspiration var de Franska ”sale de bain” från början av seklet, de var mer som en salong än ett badrum. Jag ville skapa ett så osvenskt badrum som man bara kan, där det finns plats för hela familjen. Med hjälp av återbruk och byggnadsvård lyckades jag tillslut skapa mitt drömbadrum!

Det första jag köpte till huset var just detta badkaret i koppar som jag hittade på Qvesarums byggnadsvård. Kopparbadkaret ger både känslan för romantik och en rustikstämning på samma gång. Koppar är ett traditionellt material som man tillverkat badkar i under lång tid.  Modellen är klassisk och jag gillar att badkaret känns så tidlöst. Koppar är fenomenalt när det kommer till att leda värme. När du börjar tappa upp badvatten värms hela karet upp på nolltid  vilket innebär att du aldrig upplever det som kallt när du tar ett bad. Karet är tillverkas för hand efter original från 1820-talet.

Jag letade länge efter en rejäl blandare i koppar men kunde inte hitta någon som fall mig i smaken. Efter en del skissande tillverkade jag och min rörmokare en egen super enkel kran som fyller karet på mindre än 4 minuter!

 

Golvet är gjutet i betong, väggarna har jag spacklat med Tadelakt och som ytskikt är det polerat med bivax. Älskar de klassiska golvstående engelska Burlington toaletterna, dom är tidlösa och passar perfekt i ett hus från början av 1900talet. Denna toalett har en unik kombination av klassiskt utseende och modern funktion. Den är utrustad med hel och halvspolning med justerbar spolmängd trotts att den har spolvred. Vrid vredet uppåt för halvspolning och nedåt för helspolning, det bästa av två världar helt enkelt!

Den gamla skänken hittade jag i källaren och med hjälp av en ny top-skiva i betong och lite målarfärg blev den en perfekt toalettmöbel med massa plats för förvaring under.

Kopparhandfaten plockar upp badkaret fint och är extra tjusigt i kombinationen med betongskivan.

Jag valde att bryta av med blandare i bostad nickel. Det är två köksblandare jag använt och dom kommer ifrån Danska Toni.

På min hemmagjorda handdukstork hänger fina hamam handdukar och på min piedestal trängs underbara hudvårdsprodukter och gröna växter förstås! För att skapa ett personligt badrum som sticker ut gäller det att ta ut svängarna och välja hållbara material som du kan leva ett helt liv tillsammans med. Var heller inte rädd för att plocka in föremål som du egentligen inte tycker hör hemma i badrummet, till exempel en antik spegel eller en oljemålning. Det är ju just den där oväntade twisten som ger badrummet sin personlighet. Aldrig förr har de små föremålen i badrummet spelat så stor roll som nu. Med vackra föremål som traditionellt sett hör hemma i vardagsrummet skapar du ett badrum som ger avkoppling och njutning inte bara till din kropp utan också till ditt inre!

DELA (131)
PINNA (100)

9 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar