Annons
Annons

Julstäda utan miljöstress

IMG_8300_Snapseed

Stjärnorna är nu äntligen uppe i mina killars rum, passade på och städa lite också, det är ju faktiskt snart jul. Dom har så mycket små grejor överallt och dammet ligger som ett tunt täcke över alla sakerna.

Annons

Jag har verkligen ingen städmani men däremot är jag livrädd för alla kemiska toxiner som ligger och gottar sig i dammet. Damm drar till sig miljöfarliga ämnen från textiler, elektorniprylar, byggmaterial och en massa andra grejor som finns i våra hem och speciellt i barnens rum.

IMG_8303_Snapseed

Kanske det viktigaste du kan göra är att ta en titt i ditt städskåp, läs innehållsförteckningen, inte lika fräsht som det luktar va?? Byt ut alla dina rengörings medel till miljösmarta alternativ. Produkter som är snälla mot den som använder dom och mot miljön. Just nu provar jag Ecovers produkter och jag gillar dom jätte mycket! Ett plus är att deras flaskor är tillverkade av plantplastic, 100% förnybar, återanvändningsbar plast som tillverkats av sockerrör och återvunnen plast.

En viktig sak att tänka på är vid städning är att det är super viktigt att dammsuga innan man våttorkar. Genom att dammsuga först minskar man på ett enkelt sätt mängden farliga ämnen som följer smutsvattnet. Det är bättre att samla dammet i dammsugarpåsen, som sedan slängs i restavfallet, än att det hamnar i avloppet. Fler miljö-vänliga tips hittar du i denna appen!

IMG_8295_Snapseed

IMG_8295_Snapseed

Jag köper ju inte så mycket nytt till mitt hem, det mesta hittar jag på loppisar eller antikmarknader. Barnen däremot köper mycket plast, jag var väldigt duktig med att undvika just plast till barnen och  försökte att köpa secondhand och främst träleksaker. Det värsta är ju just plasten och de hormonstötande ämnena som är skadliga för oss. Men jag märker att det blir svårare och svårare ju äldre dom blir, nu är det plastleksaker som Lego och Skylanders som regerar!  Rensade ut några fina leksaker som hade samlat på sig extra mycket damm då det aldrig är någon som leker med dom.

IMG_8291_Snapseed

IMG_8284_Snapseed

Finfina miljöklappar till någon liten tjej eller kille, maila mig på permalin@gmail.com om ni är intresserade av att köpa något. Städa säkert utan miljöstress och ha en riktigt trevlig Fredag nu!!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (0)
PINNA (1)

2 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar