Annons
Annons

Kokkonst

IMG_1679_Snapseed

Det finns väl inget lyxigare än nybakade bullar på morgonen. Den ljuvliga doften som sprider sig i huset och väcker sakta men säkert en rufsig unge efter den andra.

Provade ett nytt recept på Dinkelbullar i morse från boken ”Den självläkande människan”.

Annons

Efter allt vetekalsande i Italien försöker jag så gott det går att utesluta det förrädiska mjölet.

Dinkelbullar

2 1/2 dl dinkelkorn

7 dl vatten

2 dl dinkelflingor

1 tsk havssalt

6 dl siktat dinklemjöl

1 1/2 dl sojamjöl

1 1/2 dl malda linfrö

1 msk malda kumminfrön

1 msk malda fänkålsfrön

2 tsk bakpulver

Koka dinkelkornen 5 minuter i vattnet.

Tisätt dinkelflingorna och saltet när kornen har svalnat. Låt stå och svälla över natten. Morgonen efter sönderdelas de blötlagda kornen lätt med en stavmixer. Övriga ingredienser rörs i för hand. Degen ska vara fast men lätt klibbig (dinkelmjöl ger klibbigare degar än vetemjöl).

Sätt ugnen på 225 grader. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter i mitten av ugnen. Njut dom varma med smör på!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

 

DELA (0)
PINNA (1)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinpersson



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar