Annons
Annons

Köksinspiraton

8e8b67d8d627edf0367ff96bbc4a9831

Köket- hemmets hjärta där allt händer!

Läxläsning, diskussioner, lek och förstås matlagning och bullbak med barnen. Jag satte in en stor köksö i mitt kök när jag renoverade för 4 år sedan och har inte ångrat det en sekund.

Annons

Nu är jag igång och ska renovera en gästlägenhet i min källare, så här kommer lite av det jag inspireras av i köksväg just nu!

dea8db5f1f3e096eb5185c6eb2a4f521

Artilleriet har gjort allt rätt, älskar den dova och behagliga stämningen med både mörka luckor, golv och väggar!

2a5ac8462b05f92c1b3c1f8eee9109da

Kan man inte byta ut hela köket kan man i alla fall byta beslag, luckor och fötter. Småsaker som lysknappar och dörrhandtag gör en enorm skillnad. Kökets utbytbara detaljer får samma funktion som modeaccessoarerna i en outfit – ett enkelt sätt att förnya och lyfta helheten.

Hos Byggfabriken hittar jag alltid något jag gillar!

8ccd43af43bffb1e590d1684d4d8c60f

Vi har sett mycket svarta och grå kök. Nu är jag sugen på mer färg i köket. Många har åsikter om den blå färgen. För kall för att inreda med! Du tröttnar på den, men jag tror den är här för att stanna. Vågar man inte sig på blå luckor så kan man ju alltid måla väggen som lätt kan ändras om man blir mått på allt det blåa. Färg är rätt men de ska gärna kombineras på ett mjukt sätt och ska vara behagliga att uppleva.

 26387b4b0b6366dc743ff61592bc65fc

Ljust trä vill jag har in i mitt kök, det är flott till dova gråa toner. Jag välkomnar också lite mörkare träslag som Jakaranda, Päron, Äpple och andra exklusiva träslag.

968ea357c997d3b3ff91d40507a21eee

Jag har inga överskåp i mitt hem, däremot har jag släpat med mig (via Rom) ett enormt apoteksskåp från Frankrike som sväljer det mesta jag behöver i köket.

3f265f548dacfa680b5ecd59b54afd3e-1

Kommer att köra på mycket öppna hyllplan i det nya köket. Gillar att man kan se det som används.

733fc463c3d2523d96189b1af023ba5d

Flirtar lite med 70-tals vibbar. Gillar kombon av den gröna färgen, ljust trä och varm mässing. Natursten på väggar och bänkskivor har ju nästan blivit ett måste, jag gillar carara-marmon men det finns ju så många olika fina marmorsorter. Älskar den gröna Ubatuba marmorn. Svart och vit rutigt golv blir jag aldrig trött på!

Home storie

Ruffa ytor och överraskningar vid renovering är alltid välkommet. När jag slet ner den gamla köksinredningen så hittade jag denna vackra väggen under. Den fick vara kvar och ge stämningen åt hela köket. Får väl se vad som lurar bak de tjocka väggarna i källaren!

Nu susar jag in till Ballingslövs och kikar lite på vad dom har i köksväg!

serialsue-trial-1.regular

Källor 1 Linda Alvergren 2 Artilleriet  3 Byggfabriken 4 Ikea livet hemma 5 Petra Bindel 6 Domain home 7 Sköna hem

 

DELA (117)
PINNA (1.16k)

1 kommentar

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar