Annons
Annons

La Rosa

IMG_3025_Snapseed

När jag köpte mitt hus fanns det en massa vildvuxna rosenbuskar här, tyvärr lyckades jag inte rädda dom. I all hast mellan dränering, utgrävningar av gamla oljetankar och maskiner som körde kors och tvärs över trädgården så gick de gamla buskarna hädan.

IMG_3040 (1)_Snapseed

När jag sedan anlade min trädgård på framsidan av huset från noll var det en sak jag bestämde mig för snabbt, att det ska finnas mycket rosor. Jag älskar gamla trädgårdar och vill att den ska kännas naturligt och lite vildvuxen. Det är bara det att en sådan trädgård växer ju inte fram över en natt…

IMG_3062 (1)_Snapseed

Annons

IMG_3042 (2)_Snapseed

Men för exakt två år sedan satte jag den del rosor och det är inte förens i år dom tagit sig och blommar för fullt! Blev så inspirerad av Kristins inlägg om hennes rosor så jag bjuder på några av min favoriter jag också.

Den stora öppna vita rosen är en Ilse Krohn, en klätterros som trivs i lätt skuggiga lägen, den slingrar nu sig nu elegant upp längst min trappa. Den väldoftande skålformade rosa rosen är en Queen of Sweden är perfekt som snitt blomma och står vid mina odlingsbäddar och ser snygg ut. Längst planket kikar grannens klättrande May Queen över till mig, en riktigt gammaldags fin ros.

Varje år ska jag köpa en rosenbuske och sätta i trädgården, så kommer kanske mina barnbarn minnas min trädgård som ett vildvuxet rosenparadis.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (14)
PINNA (0)

2 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar