Annons
Annons

La Sultana Marrakechs bästa riad

IMG_3263 (1)_Snapseed

 Efter galet mycket resande och konstant hotell-hoppande runt om i världen är det få ställen som får mig att mig att tappa hakan. Finns inget jag älskar och hatar lika mycket på en och samma gång som att bo på hotell.

Annons

Det kan vara en riktig pina och sen kan det vara som dröm..

IMG_3245_Snapseed

Drömmen stavas La Sultana. Mitt i den kaotiska Medinan ligger ett litet paradis gömt bakom två gigantiska mässingsportar. 5 klassiska maroccanska familjehus som är ombyggda till en lyxig riad, en vacker oas av lugn och personlig komfort. Här fick jag verkligen nypa mig själv i armen, en våt dröm av mosaik, tadelakt, prunkande växtlighet och marmor. Varje liten detalj var värd att beundra och njuta av.

  IMG_3630_Snapseed

Det finns lampor och sen finns det LAMPOR!! Utanför vårt rum hängde denna pjäsen som jag blev helt kär i..


IMG_1469_Snapseed

IMG_3599_Snapseed

Kände mig som prinsessan Scheherazade i denna marockanska kasbah. Omgiven av färska rosor, fontäner och med en konstant doft av min absoluta favorit, fleur de orange.

IMG_1408 (1)_Snapseed

Vi bodde i Perroquet, ett av de 28 rummen och det var lite som att stiga in i tusen och en natt..

Desktop copy IMG_1467_Snapseed

Orientalisk boudori-stil även i badrummet, älskar frans-lamporna och de vackra duschväggarna i tadelakt.

IMG_1952_Snapseed

I en av de vackra innegårdarna fanns en uppvärmd pool att bada och hänga vid.

IMG_1938_Snapseed

IMG_3296_Snapseed

Antagligen Marrakechs absolut lugnaste och vackraste fikaställe..

IMG_1478_Snapseed

Jag får inte nog av all mosaik och sprakande färgkombinationer.

IMG_1993_Snapseed

Älskar kontrasten av allt liv och storstadsstök som pågick utanför raidens lugna murar. Vägg i vägg låg små enkla affärer och den lokala marknaden.

IMG_1955_Snapseed

Från terrassen kunder man njuta av myllret på avstånd.

IMG_2223

Inget går upp emot att stänga in sig ett par timmar i den fantastiska hamamen. Ångbad, skrubb och arganolje-massage, här fick de tusenåriga badtraditionerna att känna mig som en kunglighet.

IMG_2095_Snapseed_Snapseed

Hotellet har även en fantastisk terass där man kan äta både frukost och middag med utsikt över Medinan och de snötäckta Atlasbergen. Tyvärr var det regn i luften så vi åt middag vid den täckta poolen. Sjurätters marockansk avsmaknings-meny, det tog liksom aldrig slut.. Den ena rätten godare än den andra.

IMG_3567_Snapseed

Och en hel del bra vin förstås;)

IMG_3437_Snapseed

Världens sötaste lilla farbror höll takten och stämningen uppe med live berbermusik hela kvällen. La Sultana fick mig att känna mig som om jag var en miljon mil hemifrån, ett verkligt exotiskt ställe, utrustat med alla bekvämligheter och lyxigheter jag vill ha när jag bor på hotell.

Kommer ömt bära med mig minnet av dofterna, ljuden från böneropen, maten och den supervänliga personalen. Kanske Marrakechs bästa Riad, vill tillbaka riktigt snart..

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (100)
PINNA (11)

8 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar