Annons
Annons

Lite High Chaparral

IMG_2773_Snapseed

I fjor gick min terass i medelhavets tecken, i år kör jag på lite mexikanskavibbar..

IMG_2783_Snapseed

Att flytta ut sina kaktusar på sommaren och låta dom bada i sol gör dom gott. Många tror att kaktusar är odödliga och klarar allt.

Annons

Det är fel. Kaktusar dör om de övervattnas, har dålig dränering och står i fel sorts jord. Vanlig krukjord behåller vatten och fukt väl, vilket är jättebra för de flesta växter, men inte för kaktusar – de behöver bra dränering. Vill du vara säker på att hålla kaktusen vid liv, använd då speciell kaktusjord.

Om du bara låter kaktusen vara som den är, år ut och år in, är det ganska osannolikt att den kommer att blomma. Vad du ska göra är att få kaktusen att följa sin naturliga cykel. Ställ den någonstans där det är torrt och kallt, men inte mörkt, vintertid, och sluta vattna. På våren ska du ge den så mycket sol det bara går och börja vattna igen.

IMG_2765_Snapseed

Trekantseuforbia eller High Chaparall som jag kallar den är min favorit. Den kan bli upp till 2,5 meter höga!! Den kaktus som blir störst av alla är saguaron, som växer i Mexiko, Arizona och Kalifornien. Saguaron kan bli upp till 15 meter hög och väga upp till 9 ton, med en 60 centimeter tjock stam. De första tio åren når den inte högre än ett par centimeter, men när den väl fått upp farten växer den med en decimeter om året. Saguaron kan bli 200 år gammal och blommar först efter 50-75 år.

Bättre krukväxter kan man inte ha om du ska ut och resa och inte vill tokvattna stup i kvarten.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (25)
PINNA (1)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar