Annons
Annons

Mandelmanns trädgårdar

IMG_2092_Snapseed

Jag har ju lovat att dela med mig av några av mina favoritställen på Österlen och här kommer första stället som inte får missas. Mandelmanns trädgårdar, ligger mellan Kivik och Simrishamn i en liten by som heter Rörum. En dröm för trädgårds och natur älskare.

IMG_2097_Snapseed

Mina barn älskar detta stället speciellt på Söndagar när dom organiserar barnvandring. På barnvandringarna hälsar dom på hos hönsen, ser hur dem bor och känner på nyvärpta ägg.

IMG_9178 (1)_Snapseed

Annons

IMG_9181_Snapseed

Man får klia grisar på magen och plocka fram godsaker som ostkanter och ogräs som grisarna får smaka på. Det letats fram småkryp under stenar och i vattenbryn, ofta hittar man vattensalamandrar och gröna och bruna grodor. I växthuset kollar dom in hur tomater och gurkor växer och blir till, och så får man titta närmare och lukta på vilda och odlade blommor.

IMG_9127_Snapseed

IMG_9160_Snapseed

Jag älskar deras örtlatte som serveras i trädgårdsköket.

Chokladmynda-äppelmynta-grapefruktmynta-marokanskmynta-citron verbena-citronmeliss-honung och skummadmjölk, mmmmmm

IMG_2114_Snapseed

Med latten i handen i skuggan under ett träd kan jag bara sitta och njuta av allt det vackra i timmar.

IMG_9215_Snapseed

Missa inte att köpa hem lite ekologiska tomater, slanggurker och chilifrukter från gårdsbutiken.

IMG_9210_Snapseed

Sist fick jag med mig både ruccola, vitlök, rödbetor, morötter, sommarkål och kronärtskockor!

Är även lite sugen på Mandelmanns Köksbok med självhushållande recept från gården, älskar iden av ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som kan lagras i skafferi och jordkällare.

Mandelman är verkligen ett ställe man vi besöka om och om igen, för lugnet, för bakverken och bara för att åskåda säsongens fantastiska skiftningar.

Detta stället får inte missas!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (0)
PINNA (3)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar