Annons
Annons

Matcha- ett super te!

_MG_0659_Snapseed

Underligt att jag har bott i Italien i nästan 12 år och inte ha lärt mig att dricka kaffe. Visst, jag kan uppskatta doften av nymalt kaffe men jag får alltid hjärtklappning och illamående efter jag druckit det.

Annons

Jag lovar att jag har verkligen försökt att blir en kaffedrickare men aldrig blivit hooked. Samtidigt kan jag ofta känna att jag saknar något uppiggande vid 10 tiden efter frukosten eller på eftermiddagen när min energi är som lägst och jag tror äntligen jag har hittat mitt latte-substitut. Matcha, är inte bara gott det är även super nyttigt!

Matchan…

• Är sprängfyllt med antioxidanter och aminosyror
• Är mer koncentrerat än vanligt te och har högre halt aminosyror
• Sänker kolesterol och stabiliserar blodsockret
• Är både avstressande och uppiggande eftersom det innehåller L-teanin och koffein
• Innehåller fibrer och klorofyll
• Är rikt på bland annat vitamin C, selen, krom, zink, kalium och magnesium
• Dess pulverform gör att matcha även är lättanvänt i smoothies, desserter, kakor och godis – där det bidrar med en vacker grön färg

_MG_0673_Snapseed

Mer näring än traditionellt te
Matcha är hela, torkade och fint pulveriserade gröna teblad som inte silas bort vid tillredning.
När vi tillagar te på traditionellt sätt, med te i påse eller sil, får vi bara ett mindre utdrag av näringsämnena från tebladet. Men med matcha – där vi tvärtom dricker hela bladet – får vi ta del av allt det hälsosamma innehållet eftersom ingenting kasserats.

Rikt på klorofyll
Odlingen av matcha skiljer sig från vanlig teodling då tebuskarna skyddas från solens strålar de sista veckorna innan skörd. Detta görs för att öka klorofyllnivåerna och skapa ett mer näringstätt innehåll. Bladen handplockas sedan, ångbehandlas för att motverkar oxidering och torkas innan de mals till pulver.

Älskar att blanda ut det gröna superpulvret i havremjölk och har investerat i en liten elektrisk mjölk-skummare för att få till en riktigt fluffig matchalatte. Jag sveper min kopp på stående fot och drar nu upp till Stockholm fashionweek. Jag har två späckade dagar med visningar och spännande möten framför mig, hej så länge!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Källa 

DELA (0)
PINNA (2)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar