Annons
Annons

Min Monstera

_MG_0819_Snapseed

Min Monstera har vuxit sig för stor för att stå i fönsterkarmen, jag har hittat ett nytt ställe där jag hoppas att den kan fortsätta frodas. Monsteran har blivit en riktig inredningsfavorit och det är inte så konstigt med tanke på hur vacker den är och hur enkel den är att ta hand om!

_MG_0831_Snapseed

Den mest idealiska platsen för din växt är:
På en plats med massor av ljus men skyddat från den varma middagssolen, sol under tidiga morgnar eller kvällar är däremot inget problem, tvärt om, det uppskattar den.

Annons

Vanligtvis är någonstans runt 3 meter från fönstret perfekt. Då den trivs i skugga också går det även med 6 meter. Jag har haft min Monstera stående på fönsterbrädan bak ett mörkt blyinfattatglas som bara släpper in lite ljus och plantan har storm trivts och växt sig enorm!
Den tropiska plantan trivs på en varm plats, runt 18°-23° C är bra, det bästa är om du råkar ha golvvärme. Precis bredvid eller ovanför centralvärmen är inte att rekommendera, den varma luftströmmen vid uppvärmningen kommer att torka ut plantan snabbare, och bladen blir lätt bruna.
_MG_0851_Snapseed

Vad man kanske glömmer är att Monsteran behöver relativt hög luftfuktighet (60-70%). Duscha plantan regelbundet – flera gånger om dagen skadar inte. Både jag och barnen sprayar ofta och gärna våra plantor, som en del i den dagliga rutinen liksom..

_MG_0845

Ju fuktigare och varmare luften är desto större blir bladen!

_MG_0824_Snapseed

Visste ni att Monsteran kan blomma och få ätliga, välsmakande frukter. Smaken ska vara som en korsning mellan banan och ananas. Det skulle man ju vilja slänga ner i morgon smootihien, vilken grej. Har ännu aldrig fått någon Monstera-frukt men vi jobbar på det!

serialsue-trial-1.regular-1

DELA (219)
PINNA (332)

2 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar