Annons
Annons

När själen får grönska

Jag läste Kristins senaste inlägg och gud vad jag känner igen mig! Alla går vi i genom jobbiga perioder i livet och när man minst anar det åker man på en käftsmäll… Ibland leker livet och allt känns härligt och ibland är allt bara meningslöst och tungt.

Annons

Dom dagarna tror jag vi alla har. Men en sak är säker, vi måste komma ihåg att ta hand om oss själva, speciellt under de tuffa perioderna men även när livet rullar på och känns lätt. Det är så enkelt att bara köra på och tänka att jag ska bara slutföra detta jobbprojektet, ska bara bli klar med en deadline… När man minst anar det händer något oförutsägbart och då rasar allt om man inte har laddat sig själv med reservkrafter. Jag mår som bäst när jag hittar den gyllene balansen mellan jobb, hem & barn och egentid. När tankarna springer iväg, axlarna kryper upp stela under öronen och stressen väcker dig om natten då är det dags att stanna upp. Få saker får mig att jorda mig och hitta tillbaka till mig själv som att få vara hemma och ta hand om mitt hem, barn och trädgård. Och kanske är det just där i trädgården som jag laddar mina batterier allra bäst. Min vän och kollega Eva Robild gav mig hennes nya bok När själen får grönska som just kommit ut som pratar om just det, naturens läkande kraft.

Att fågelsång, porlande vatten, en viskande skog och en obruten horisont kan ge sinnesro, det vet vi, det känner vi. Nu visar även forskningen ett allt tydligare samband mellan hälsa och natur. Vi behöver vistas i gröna rum för återhämtning, läkning och inspiration. Bara att vistas ute i skogen och plocka bär eller rensa ogräs i mina stenpartier är otroligt meditativt och läkande för ett stressat huvud.

 Naturen får mig att slappna av och är den bästa ”gröna medicinen” jag kan tänka mig. Ett litet boktips jag tycker alla ska läsa.

Fin Fredag på er!

DELA (34)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar