Annons
Annons

Nässelsoppa

Jag var ute och plockade in nässlor från trädgården i morse, kanske är det det ogräset som växer i min trädgård som jag gillar allra mest! Nässlor är super nyttigt, fullt med järn, C-vitamin och mängder av mineraler och vitaminer nu på våren.

Annons

Nu på våren är det som bäst att plocka de spröda top-skotten. Färska nässlor ska ätas samma dag man plockar dom eftersom dom oxiderar och börjar lukta lite unket om man låter dom ligga för länge. Det finns så mycket bra man kan använda nässlor till, som i matlagning, som medicinalväxt, i hudprodukter, som gödning och även som textil!

Men det jag gillar allra mest är ändå den gamla klassiska nässelsoppan.

Här kommer receptet på fänkål och nässelsoppa!

100 g toppskott av brännässla
olivolja
1 finhackad lök
2 klyftor vitlök i skivor
100 g fänkål i skivor
1 tsk hela fänkålsfrön
6 dl vatten
havssalt
nymald svartpeppar
gräddfil
Rensa och skölj nässlorna. Lägg dem i ett durkslag och sänk ner en minut i kokande vatten. Låt svalna och pressa ut så mycket vatten som möjligt.

Värm en gryta och häll i lite olivolja. Tillsätt lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt fräsa utan att ta färg cirka 10 minuter. Häll på vatten och koka upp. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg nässlorna i den varma soppan och finfördela med stavmixer. Värm soppan, smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Det är gott att servera med en klick gräddfil i.

Jag häller upp i täta glasburkar, perfekt att ha med som lunch på inspelningen idag!

DELA (0)
PINNA (2)

1 kommentar

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar