Annons
Annons

Norr om polcirkeln med kids 2

IMG_6091

Äventyret fortsatte mot Käringøy. Från Bodo körde vi de smala snirkliga vägarna norr ut mot Festvåg. Där tog vi en färja över fjorden som tog oss till idylliska Kärringøy. Hela ön har ett magiskt skimmer över sig, det känns som man kliver in i ett filmset. Kanske är det inte så konstigt att det spelats in massa filmer på just Kärringøy.  Vita stränder, röda småhus med grästak, och det fantastiska ljuset.

IMG_6124_Snapseed

Vi spenderade hela dagen på Kärringøys Handelsted. Norges bäst bevarade gamla handelsplats.

IMG_6147

IMG_6153

Vi tog en guidad tur och blev lotsade runt den gamla huset, fantastiskt att få höra alla berättelser om hur man levde under 1800talen och fram tills första delen av 1900talet.

IMG_6158_Snapseed

En massa spännande historier om familjerna och deras liv i den gamla handelsstaden.

IMG_6197_Snapseed

Höjdpunkten var att handla i den gamla butiken.

IMG_6209_Snapseed

Hårda karameller i strut, mmmmm

Annons

IMG_6105_Snapseed

Vi tog ett snabbt stopp i den lilla matbutiken och handlade en festmåltid som sent ska glömmas..

IMG_0544_Snapseed

Körde vidare till ön Låter där Jack tände vår brasa med lofoten som backdrop. Här grillade vi vår egen fångade Sej.

IMG_6222_Snapseed

IMG_0553

Säg hej till en Sej! På Mias blogg kan man läsa det här;

Så nu var det alltså dax för Sej a la Malin och Mia.

Lägg sejfileér eller annan nyfångad fisk (ok det går även att köpa…..) ett foliepaket.

Klicka på en klick smör.

Salta med örtsalt, peppra med citronpeppar.

Lägg på coctailtomater och oliver.

Stäng paketen och lägg direkt i glöden.

Servera med Tortilla toast. Dvs. Lägg ostskivor på halva tortillabrödet. Vik. Lägg på galler över glöden.

Grilla majskolvar. Och vi köpte färdig guacamole. En produkt som jag alltid varit ytterst tveksam till. Men WOW, fantastiskt god att lägga på den färdiga fisken och doppa Tortilla toasten i.

IMG_6242_Snapseed

Vinet serverades i hopfällbara tekoppar och det blev nyplockade lingon och grillade bananer med choklad till efterrätt.

Godare än så här blir det inte!

IMG_6294

Väl tillbaka i Bodø passade vi på att besöka Luftfartsmuseet, väldigt spännande med alla gamla flygplan och berättelserna om kriget. Innan vi bordade vårt plan mot Köpenhamn och vi rundade av vårt Norge-äventyr provade Mia och hennes barn på att flyga i flygsimulatorn på Newton Flight Academy. I en liten Cesna flög dom över hela området vi besökt!

IMG_0167_Snapseed

Fantastiska dagar, tack alla för en underbar resa och för bästa sällskapet!

IMG_6271

Nord Norge tog oss med storm, med sitt hjärtskärande vackra landskap av glaciärer, fjordar och fjäll badade i kristallklart ljus. Vi bär med oss minnen för livet. Vi kommer att återvända till Norge riktigt snart, sugen på Lofoten med tält och sovsäck nästa gång!

Kika in hos Mia och läs hennes Norge guide, och för mer info Visit Bodø och Kystriksveien.

serialsue-trial-1.regular

DELA (3)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar