Annons
Annons

Norr om poolcirkeln med kids

IMG_5853_Snapseed

Konstigt det där att man ofta längtar sig bort till andra sidan jordklotet för att semestra och uppleva saker. Mina barn har varit i Asien och Amerika flera gånger men varför resa så långt när äventyret finns precis runt hörnet i vårt kära granland Norge!

IMG_6299_Snapseed

Efter att ha läst på lite om glaciärer och fjordar fick vi en super bra rutt runt om i nord Norge som Norther Norway planerat och  satt i hop till oss. Jag och Mia packade in de finaste vi har i ull-underställ och skaljackor. Jag har aldrig varit så mycket för funktionskläder, känner mig inte hemma i dom men efter denna resan så tackar jag gudarna för dom! Det regnade praktiskt taget hela tiden… Har också känt på hur skönt det är att resa med ryggsäck, hej då snygga men opraktiska weekendväskor;)

IMG_5834_Snapseed
IMG_5589_Snapseed

Mia är en riktig frilufsare, allt jag inte tänkt på inför resan hade hon fixat. Små hopfällbara tekoppar, termos, swissarmy-knife, bra snacks till barnen, kartor och toalett papper.. Multitasking mummies; fota lite, instagramma då och då, och så köra bilen säkert längst Kystriksveien genom det dramatiska norska landskapet.

IMG_5598_Snapseed

Annons

IMG_5579_Snapseed copy

IMG_5879

Första dagen tog vi oss upp till Norges andra största glaciär, Svartisen.

IMG_5862_Snapseed

IMG_5734

Från den lilla fjällstugan Brestua Kafé käkade vi Norsk lax och man hade en fantasktisk utsikt över hela glaciären och sjön.

IMG_5782_Snapseed

Dagen då vi skulle bestiga Svartisen regnade det så jag och Cleo fick vända tillbaka efter 4 timmars hiking, med iskalla händer och blöta fötter kröp vi upp framför brasan i stugan och värmde oss med te och saftsoppa.

IMG_5796_Snapseed

IMG_5783_Snapseed

Mia och hennes barn fortsatte en bra bit till, man kan ser dom som små figurer på bilden ovan om man kikar närmare, som dom kämpade!!

IMG_5808_Snapseed

En trött Birdy med iskalla händer hade som förslag att åka till Paris på shoppingresa nästa gång, istället för att klättra i norska berg liksom..

Dagen därpå sken solen och vi tog vi oss ut till Kärringøy och Norrlandsmuseet, Norges bäst bevarade gamla handelssted.

IMG_6144_Snapseed

Hela ön var som ett magiskt filmset, kolla in grästaken och vyn!!

IMG_6111_Snapseed

Stuprören är gjorda av björbark, kanske något framtida projekt till Trädgårdstider..

IMG_6142_Snapseed

Norrmännen är väldigt duktiga på färger och speciellt kombinationerna, Ockragul, turkos och vit hur fint som helst!

IMG_6062

Det bästa med resan var alla spontana stopp längst Kystreiksveien, en fin liten sjö, ett toppigt berg, en utsiktsplats fullt med lingon och blåbär.

IMG_6058_Snapseed

 

IMG_6075_Snapseed

Barnen plockade bär och vi drack te och plåtade…

IMG_6059_Snapseed

IMG_0632_Snapseed

På tal om att plåta, provade Mias kamera, den är grym, snygg, liten och tar fina bilder. Så om tomten hör mig nu så önskar jag mig en exakt likadan!

IMG_5964_Snapseed

Sej hej till en Sej!

IMG_5893_Snapseed

Vi tog oss ut på Saltstraumen och pilkade upp 10 sejfiskar som sen blev grillade över öppenbrasa och uppätna av glada barn. Jag har traumatiska minnen från Parkskolan i Osbys skolbespisning där det serverades ”Sej i äggsås” stup i kvarten. Detta var något helt annat;)

IMG_6244_Snapseed

IMG_6265_Snapseed

Att jag och Mia har världens coolaste barn att resa med gjorde ju sitt till.

IMG_5992

Så många platser och så många bilder som jag vill dela.. Om ett par dagar kommer en liten mini-guide, ställen som man inte får missa när man besöker Bodø.

Tack alla inbladade för en underbar resa, heja Norge!

serialsue-trial-1.regular

DELA (12)
PINNA (0)

4 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar