Annons
Annons

Nudlar med räkor, chilli och koriander

_MG_1067

Kom hem från Stockholm och trodde att våren väntade på mig här hemma i Malmö istället blev det vinter igen. Utanför mitt köksfönster ligger det ett 5 centimeter tjockt lager med pudersnö och även här inne känns det ruggigt, trots dubbla raggsockar! Jag drömmer mig bort till sydliga breddgrader, åh vad jag längtar bort till sommaren nu! Tänkte dela med mig av ett recept jag kom över i Elle mat och vin som definitivt kickar igång blodcirkulationen och värmer upp kroppen inifrån och ut.

_MG_0987_Snapseed

Annons

_MG_0983_Snapseed

Räknudlar med chili, lime och koriander. 

4 personer

1 burk kokosmjölk – 1 tärning grönsaksbuljong – 1 lime – 1 paket udonnudlar – 500 gr räkor – olja – 2 vitlöksklyftor – salt – 1 mango – 1 röd chili – 1 knippe purjulök – 1 kruka koriander

_MG_1007_Snapseed

Koka upp kokosmjölken med buljongen och pressad limesaft, smaka av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger. Hetta upp olja i pannan och fräs vitlök, purjolök och räkorna tills dom fått fin färg. Salta. Lägg räkorna i grytan med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och toppa med färsk koriander.

_MG_1020_Snapseed

_MG_1022_Snapseed

_MG_1063_Snapseed

En perfekt fredagslunch!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (1)
PINNA (7)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar