Annons
Annons

Nyttigt julgodis!

_MG_9165_Snapseed

Det finns väl inget härligare än att bjuda på hemmlagat julgodis som är både gott och nyttigt! Och det bästa av allt är när ingredienserna kommer packade i en liten påse med beskrivning och allt. Snabbt och enkelt liksom. Passar också på att visa den fina ringen och halsbandet som jag fick i julklapp från tjejerna på Lite Kalabalik, tack som tusan!!

_MG_9181_Snapseed

Syrran säljer ett litet kit på Raw Food House, med allt du behöver för att laga Rå choklad med apelsin och gojibär! Hon är öppen tills klockan 16.00 i morgon så sväng förbi och ta med en påse om du har vägarna förbi Malmö.

_MG_9199_Snapseed

Annons

_MG_9218_Snapseed

Att laga rå choklad är busenkelt och den råa kakaobönan är dessutom näringsrik och kan ge både smaksensationer och lyckorus, så håll i dig!! Här kommer ett recept att bjuda nära och kära på.

1 dl agave sirap- 2 dl kakaosmör – 1/2 dl kokosolja – 1 dl kakao – 1/2 tsk salt – apelsinzest från en apelsin – 3 msk hackade gojibär.

Gör så här: Lägg kakaosmöret och kokosoljan i en skål som du ställer i ett vattenbad. Rör om och låt det smälta. Rör sedan i övriga ingredienser tills du ser att allt har blandat sig väl och du har en glansig fin chokladsmet. Häll chokladen i silikonformar eller ischokladformar och ställ kallt för att stelna i kylen ca 3 timmar. Förvara sen din choklad i glasburkar i kylen. 

Mina små fina metallformar funkade inte så bra,  svår att få ut de små rackarna.. Kan rekommendera silikonformar istället.

_MG_9232_Snapseed

_MG_9276_Snapseed

Är du sugen på att introducera mer nyttigheter på julbordet? I Lindas kokbox Rå Mat hittar du ett helt kapitel om julmat. Gott, rått och nyttigt! En perfekt julklapp eller nyårspresent till den som vill leva ett grönare och mer klimatsmart 2017.

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (20)
PINNA (2)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar