Annons
Annons

Our Greenery

En mini köksträdgård för microgreens

_MG_0715

Jag fick en super spännande nyhet skickad till mig, Our Greenerys table garden. När vi pratar om enkla odlingskit, fröer och microgreens då går jag igång och vill prova allt!

_MG_0719

Det bästa jag vet är när man lyckas nå bra resultat med enkla medel.

Annons

Här har vi en hel liten köksträdgård för microgreens som inte kräver några gröna fingrar, inget vatten och ingen kladdig jord.

_MG_0743

I kittet ingår ett litet runt porslins växthus och i stället för jord använder man Agar.

Agar är ett naturlig pulver gjort av röda alger. Legenden säger att agar upptäcktes av en slump i Japan 1658 då en skål av tång lämnades utanför huset under en vinterstorm. När kocken tillsatte varmt vatten till den frusna tången bildades ett gelé. Agar är nu för tiden en viktig del av det japanska köket.

Det fina med att använda agar i stället för jord är att agar binder allt vatten microgreens behöver för att växa. Det finns ingen anledning för dig att vattna växterna. Agar tar hand om det, hurra!

_MG_0724

_MG_0755

Så efter jag kokat upp alggeléet och låtit det svalna hällde jag upp det i skålen och strödde ut påsen med frön av Radish. På med locket i 2-3 dagar tills fröna grott sen tog jag av locket och ställde det ljust i fönsterkarmen.

_MG_0935

Efter 5 dagar såg det ut så här.

_MG_0946

Och efter 8 dagar så här!

_MG_1260_Snapseed _MG_1259_Snapseed

Nu är jag på min andra odlingsomgång, om 8 dagar har jag min egen rucola på mackan, Mums!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (300)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar