Annons
Annons

Perivolas

IMG_4469_Snapseed

Regnet smattrar mot fönstret, det blåser och det har visst blivit höst. I morse när väckarklockan ringde vid klockan sju trodde jag att det var ett skämt, det var fortfarande mörkt ute och vi sov som allra bäst.

Annons

Jobbar hemifrån idag, sitter och rensar bilder på min dator när dessa godbitarna plötsligt kom upp! Jag inser att jag inte har delat bilderna från sommarens absolut mest underbara vecka! Tänkte att det kan vara inspirerande att få drömma sig bort till värme och sol en ruskig måndag som idag.

IMG_6480_Snapseed

Vi tog ett direktflyg från Köpenhamn till Santorini och checkade in på Perivolas. Ett unikt retreat som balanserar på en klippa högt ovanför det Egeiska havet. En stilla plats där man sakta kan låta resten av världen och alla måsten glida iväg. Precis den känsla var jag ute efter, en plats som kunde hjälpa mig att stanna upp, känna efter och bara vara i en varm, lugn och vacker miljö.

Desktop_SnapseedStället ligger lite avskilt, men bara en kort promenad till Oia. Det är byggt som en anfiteater med små terass-trädgårdar och trappor som leder ner till världens härligaste infinity-pool.

IMG_6661_Snapseed

Poolen tycks glida över kanten av klippan och blöder ut i den blåaste blå horisonten.

IMG_5163_Snapseed

In a bowl of luxury!

IMG_6608_Snapseed

IMG_4353_Snapseed

Endast avlägsna kyrkklockor och ljudet av små fiskebåtar avbryter den meditativa tystnaden då och då. Här flyter dagarna samman med böcker, poddar och tupplurar i skuggan av en Bougainvillea. Det är lätt att bara sitta i timtal och titta på det skiftande ljuset tills solen sänker sig sakta över havet.

IMG_6818_Snapseed

unnamed-1_Snapseed

Det plåtades en hel del som ni kan förstå. Med det magiska golden-light som infan sig vid 6 tiden på eftermiddagen var det svårt att släppa ifrån sig kameran. Här behövdes inga filter, fick nästan en overdose av allt det vackra!

IMG_5184_Snapseed

Allt började när kapten Manos Pychas kom till Santorini i början på 1950 talet då han och hans  fru Nadia förälskade sig i ön och köpte en bit av Perivols bergstopp nära byn Oia. Dom hade en vision om att skapa en idyllisk retreat på sin älskade ö. Trogna till Santorinis unika arkitektur renoverade dom 300 år gamla grottor som en gång varit hem för lokala fiskare och bönder. Detta var början till Perivols och i en av dessa magnifika grottor bodde vi!

IMG_4551_Snapseed

En 150 kvadratmeter stor dröm som snarare kändes som en privat bostad än ett hotellrum. Grottan med sina organiska former, välvda tak och släta vita stenväggar var tidlös och glamourös på samma gång! Inget var överflödigt men inget hade förbisetts. Med egen inbyggd jacuzzi och steam-room var det svårt att slita sig från rummet.

IMG_4592_Snapseed

Vår lilla pittoreska terass hade en galen utsikt och den privata poolen  gick ända in i  vårt sovrum, det var kort sagt den bästa hotellsvit jag någonsin har bott i!

Desktop copy_Snapseed

IMG_4729_Snapseed

Den något uttjatade titeln ”honeymoon-suite” kom äntligen till sin rätt.

IMG_4683_Snapseed

Att vakna med solen och ta två steg från sängen och plumsa i poolen är kanske det bästa sättet att börja sin dag på… Two steps from heaven liksom!

IMG_6677_Snapseed

Längtar tillbaka till de långa frukostar som alltid började med en grekisk-sallad och ett glas färskpressad apelsin-juice och som ofta övergick till lunch á la Perivolsstyle!

IMG_6863 (1)_Snapseed

Vilken vecka, vilken plats, vilken dröm…

Perivolas, jag kommer snart tillbaka!

serialsue-trial-1.regular

DELA (15)
PINNA (15)

3 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar