Annons
Annons

Rå Alla Hjärtans Dag Choklad

_MG_1562_Snapseed

Det finaste jag vet är att ge bort hemgjorda saker, något som är gott men även nyttigt för kroppen.

Överaska den du håller kär med Rå Gojji och Lime Choklad! Jag svängde ihop en sats med pistage och gojjibärs chokladrutor, bättre Alla Hjärtans Dag present kan man väl inte få.

Annons

Jag använde mig av syrrans grundrecept från boken Rå Mat.

1 3/4 dl kokosolja – 2 msk smält kakaosmör – 1 3/4 dl kokospalmnektar eller agavesirap – 1/2 tsk vanilj – 2 dl kakaopulver – 1/2 tsk salt. 

Smält kokosoljan och kakaosmör var för sig i vattenbad. Blanda alla ingredienser väl och vispa för hand tills chokladen har löst sig. Ballongvisp rekommenderas. Lägg sedan i smaksättningen i smeten. Jag körde med limezest, gojjibär och pistagenötter. Strödde lite tranbärspulver över rutorna mest för den vackra färgens skull. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 20x10cm och sprid ut smeten. Ställ i kylen ett par timmar och skär sedan i små rutor när chokladen stelnat.

_MG_1578_Snapseed

Jag svepte in chokladrutorna i ofärgat bakplåtspapper och försökte mig på att skriva lite extra snyggt med quillpenna och ink.

_MG_1576_Snapseed

Vem blir inte glad för hemgjord rå choklad med ett litet kärleks meddelande?

Happy San Valentines!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (29)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar