Annons
Annons

Rugs & Sons

Transport.rgb

Det har varit mycket Marocko här på bloggen på senaste tiden. Jag blir lätt kär och snöar in på saker. Just nu är det Marockanska mattor som hägrar. Under min sista resa blev det endast ett par småmattor, och ett gäng kuddar.

Annons

Jag är dock på jakt efter en lång smal Berbermatta till min hall.

Interruption des programmes.rgbjpg

Det passar ju utmärkt att Rugs & Sons kommer ner nästa helg. Franske konstnären Alexandre Eudier och svenske författaren Andreas Jakobsson startade RUGS&SONS så sent som i september 2015 i en förort till Paris där de båda bor och har sitt showroom. Sedan dess har de anordnat pop-up stores i Luxembourg och Bryssel, en utställning i Croissy sur Seine utanför Paris, medverkat vid en internationell möbelmässa i Bryssel, visat sina unika mattor i Danska Kulturhuset på Champs Élysées. Och nu kommer de till Malmö!!

Nomadfamily.rgb

Berbermattor är med sin speciella knytteknik, unika motiv och fantastiska färger starkt relaterade till den specifika region de härstammar ifrån. Hantverket går i arv från mor till dotter och skapar en gemenskap och en status hos de kvinnor som behärskar tekniken. Kvinnorna är i högsta grad konstnärinnor och producerar verken utifrån sina egna erfarenheter och livshistoria.

Berbergenerations.rgb

De mattor som presenteras hos RUGS&SONS är aldrig producerade för vidare försäljning. Det har aldrig funnits en tanke hos kvinnorna att deras verk skall vara kommersiellt gångbara. Däremot har de alltid funnits en estetisk tanke, ett praktiskt användningsområde (madrasser till de kalla nätterna i Atlasbergen eller gåvor vid bröllop och religiösa högtider) samt en idé om att kommentera samtiden eller sin kulturella historia. Precis som i all övrig konst.

Spaceinvaders.rgb

När RUGS&SONS inte är ute och kör pop-up stores runt om i världen kan man botanisera bland deras magiska mattor på hemsidan. Deras tanken med att ge sig ut på vägarna och skapa tillfälliga butiker är att ge oss kunder chansen att se mattorna ”live,” eftersom det är svårt att få den rätta känslan av en exklusiv vintage-matta på nätet.

24dac5_fa20813e469a43629cc0cb6b051721c3-1

Man vill ju gärna klämma, känna, vrida och vända innan man hittar rätt. Så sparar man in en resa till Marocko också helt enkelt!

Är du nyfiken så hittar du dom på Clarion Hotel Malmö Live den 15-24 april i Living Room varje dag mellan kl.12-20.

Ses;)

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (29)
PINNA (2)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar