Annons
Annons

Stilmedveten i Malmö!

Screen Shot 2016-12-08 at 21.42.45

Kom just hem från ett föredrag jag hållt i samarbete med Go!Malmö och miljöförvaltningen. En super trevlig kväll där jag pratade om min moderesa, hur jag såg på mode då och hur jag ser på den nu!

Jag jobbade fulltid som modell i 12 år, och jag har mycket att tacka för dessa tuffa men väldigt lärorika åren som modell.

Annons

Jag har fått chansen att resa världen över, känner mig som hemma i alla modemetropoler, har knutit kontakter med fantastiska människor. Mode och inrednings värden går hand i hand och som modell får man en insyn och ett väldigt tränat öga när det kommer till färg, form och estetik. En av mina favorit sysslor under helgerna då jag var ledig var just att gå på antikmarknader och fynda loppis-plagg både i Paris på marknaderna i Port de Clignancourt och  de spännande garage-salesen i New York på upper East side. Det är jakten på det unika jag går i gång på. Mer än en gång har det hänt mig att designers på både Chanel, Givanchy och Dior tog polaroider på mina skor och jackor för att sen producera något liknade säsongen därpå! Jag blev snabbt omtalad för min naturliga elegant sil och alla trodde att jag skulle forstätta min modebana som just kläd-stylist. Men det var något med stressen och den polerade ytliga som fick mig att dra mig tillbaka när det började trappas ner med model- jobb. Hetsen på nya trender och snabba svängar lockade mig aldrig.

Men visst har jag ett stort intresse för kläder, att hitta unika plagg och framför allt lusten att skapa nya! I morgon har alla ni som bor i Malmö möjligheten att köpa schysta begagnade märkeskläder då Lisa kör sin Finloppis på AB småland, ett utmärkt sätt att handla kläder på! Och för er som är sugna på att sy lite egna klappar hålls en workshop, den 16 december på AB Småland, om just detta. Remake-julklappsverkstad då man kan skapa unika julklappar av åkerbrukade textilier. Läs mer om programmet här!

Missa inte!!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (1)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar