Annons
Annons

Ta in hösten

_MG_0777_Snapseed

Det finns inget som får mig att må så bra om en lång promenad i skogen, speciellt nu på hösten. Även om jag älskar havet som hjälper mig att hitta lugnet och koncentrationen. Efter ett kallt dopp i havet känner jag mig liksom som på nytt född och all stress i kroppen löses upp i vattnet och stannar där på ytan.

_MG_0767_Snapseed

Men det där med att ta långa promenader i skogen genom prassliga färgsprakande löv slår nog allt. Skogen hjäper mig att komma i kontakt med gamla minnen och jag tonar in i min egen känslo-värld. Japanska forskare hävdar att vi med skogsluften andas in bakterier som stärker matsmältningssystemet och gör att vi kan bryta ned ämnen som vi annars inte skulle kunna omsätta, vilket tillför näring som gynnar oss både fysiskt och mentalt.

_MG_0752_Snapseed

Helgen förknippar många med en vacker överdådig bukett snittblommor. Vad man kanske inte tänker på är de miljömässiga och sociala aspekterna av snittblommor branschen. De flesta snittblommor odlas i Sydamerika, Afrika och Sydostasien i stora växthus miljöer som bemannas av underbetalda arbetare. Växthusen är noggrant klimat kontrollerade för att ge de bästa snittblommorna men de är också starkt besprutade med bekämpningsmedel, svamp-och ogräsbekämpningsmedel. Vissa snittblommor får transporteras tusentals mil för att slutligen komma hem och bli din helgbukett. Det flesta handlar ekologiska, rättvisemärkta produkter och andra livsmedel men när det kommer till blommor glöms det ofta bort!

_MG_0762_Snapseed

Min skogspromenad resulterade i en maffig, spretig och färgglad bukett som slår alla fina snittblommor med hästlängder. Vill man ha snittblommor så tänk på att köpa ekologiska och närodlade blommor som inte innebär tung miljöpåverkan. Säsongens kvistar och grenar kan bli en lika vacker och ännu mer ovanlig bukett. Nu ska jag njuta av en lugn stund med nya Elle Mat och Vin som just landade i min postlåda!

Ha det fint!

serialsue-trial-1.regular-1

Annons
DELA (12)
PINNA (2)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar