Annons
Annons

The Juice-Challenge

_MG_9603_Snapseed

Eat your fruit and drink you veggies!

Jag får ständigt frågan ”hur får man sina barn att äta mer frukt och grönt”?

_MG_9515_Snapseed

Ett knep jag har är att börja dagen med en Juice Challenge! Utmana dig själv och barnen att prova på lite nya grönsaker i juicen. Bullar upp med med både frukt och grönsaker, försöker att ha med mycket mörkgröna bladgrönsaker som är det allra bästa man kan få i sig i juiceväg! Vi försöker även maxa näringen i juicerna med:

*Citron som är rik på C-vitamin och bioflavonoider som är bra för kapillärerna i kroppen. Citronen har länge uppskattats för sina läkande egenskaper och sägs kunna bota dålig andedräkt, bland annat. Citron är även en bra smaksättare i juicer då den kan ta udden av den gröna smaken som många ogillar i början.

*Ingefära, den gula knölen är en superört och anses ha många bra egenskaper förutom den kryddiga smaken. Ingefära ska stärka immunförsvaret och främja matsmältningen. Hjälper även mot illamående och förstoppning.

*Mörkgröna bladgrönsaker som spenat, mangold, rucola och vetegräs innehåller alla mycket mineraler, som magnesium. Gröna blad är bra att använda i juicer då de är rika på klorofyll som fungerar som blodrenare och ökar cirkulationen i alla organ.

*Fänkål som är smakrik och påminner om lakrits, en höjdare i juicen! Hela växten innehåller eteriska oljor och tros bota hosta, underlätta matsmältningen och vara kramplösande. Rik på C-vitamin, karoten och fibrer.

_MG_9540_Snapseed

Annons

_MG_9546_Snapseed

_MG_9457_Snapseed

En annan höjdare nu på hösten är rödbetan. Rödbetsjuice är bra för den som har högt blodtryck, men det höjer också uthålligheten rejält, perfekt innan ett långt gymnastikpass. Rödbetor innehåller nitrat som finns i en mängd grönsaker men i synnerhet i just rödbetor. Rödbetsjuicen kan mycket väl ta pastans plats som den självklara kosten innan träning! För amatöridrottaren, vältränad som icke-vältränad, kan faktiskt en halv liter rödbetsjuice före ett lopp göra stor skillnad.

_MG_9463_Snapseed

Att man sedan får röda vackra läppar till på köpet gör ju betan till en favorit!

_MG_9441_Snapseed

_MG_9550_Snapseed

Enligt Livsmedelsverkets kostrekommendationer behöver barnen äta 400 gram grönt och frukt varje dag för att må bra. För många är det svårt att hitta inspirationen för att få i sig så mycket. Genom att dricka egen gjord grönsaksjuice är man säker på att barnen får i sig mer av de näringsämnen som dom behöver för att må bra och hålla sig friska. Att göra juicerna tillsammans med barnen är även ett roligt sätt att få barnen intresserade av grönt och frukt.

_MG_9608_Snapseed

Förvandlingen från grönsak till rinnande juice är ju lite magiskt och vilka barn gillar inte magiska-krafter?

serialsue-trial-1.regular-1

DELA (15)
PINNA (2)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar