Annons
Annons

Trädgårdsterapi

unnamed-9_Snapseed

Kan nog inte tänka mig ett bättre sätt att spendera min Söndag på. I lugn och ro i trädgården. Kidsen hängde med sin pappa och huset var läskigt tyst. Så jag drog på mig mina nya trädgårdsbyxor och ett par riktigt bra handskar och gick loss…

Annons

Om jag känner mig nerstämd och stressad så finns det inget som hjälper så bra som ett par timmar i trädgården. Nu finns det till och med ett vetenskapligt bevis att jord är som ett naturligt lyckopiller! Jorden har alltså antidepressiva egenskaper, och det är därför du kan uppleva att du mår väldigt bra i psyket när du gräver och krafsar i jorden.

unnamed-11_Snapseed

Jord innehåller också immunförsvarsstärkande ämnen. De hälsofrämjande ämnena finns i Mycobacterium vaccae, en bakterie som finns i jorden. Just för att Mycobacterium vaccae har positiva effekter på immunförsvaret används bakterien i olika vacciner, t.ex. mot cancer, eksem, psoriasis och astma. Inget nytt för oss trädgårds-frälsta men väldigt spännande att det går att mäta och bevisa, eller hur?

De där brallorna alltså, blev så sugen när jag såg Kristins fina bilder så jag vara tvungen att klicka hem ett par likadana;)

unnamed-10_Snapseed

Efter tre lass till soptippen med gamla upp-ruttna möbler, trasiga krukor och minst 10 säckar löv från i höstas börjar det sakta men säkert att se trevlig ut igen.

unnamed-8_Snapseed

unnamed-6_Snapseed Framåt eftermiddagen var jag förbi trädgårdshandeln och köpte med mig lite vårblommor. Fick sen hjälp att plantera av Tiago som konstaterade att hans hand är snart lika stor som min. Galet det där, hur snabbt tiden går.. Jag och Cleo gjöt vårt planteringsbord för två år sedan och hennes hand kommer för alltid vara den där lilla för mig.

unnamed-5_Snapseed

DesktopKvällssol och körsbärsträden i blom, jag är kär i våren!

unnamed-3_Snapseed

Trodde aldrig jag skulle köp penséer men i år hände det, måste betyda att jag officiellt bilvit en trädgårds-tant. Ganska härligt faktiskt;)

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (0)
PINNA (1)

5 kommentarer

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar