Annons
Annons

When in Rome

_MG_7779_Snapseed

Jag tog en lång-helg i Rom, bort från all julstress, kyla och kaos. På många vis känns det lite som att komma hem, staden är sig lik och den tog emot mig sin öppna varma famn.

_MG_7525_Snapseed

Jag hade bokat en guidad tur av Vatikan-museet och Sixtinska-kapellet från Sverige och det kan jag verkligen rekommendera. Det var så intressant att få höra om de mäktiga påvarna och alla historier kring konstverken, sen slipper man också de långa köerna och bara det kan det vara värt.

_MG_7511_Snapseed

Inget Rombesök utan en riktigt god pizza! Min favorit är zucchiniblomms-pizza med extra ost hos Il Baffetto, Roms bästa pizzeria.

_MG_7535_Snapseed

Annons

_MG_7553_Snapseed

Jag älskar att bara glida runt på Roms gator, ”Fare una paseggiata” som romarna kallar det. Korsa Tibern som leder dig över till mysiga Trastevere där gatorna slingrar sig i ett myller som dom har gjort sedan medeltiden. Stanna upp, titta på någon fin utsikt, ta en fika-pause och spana in livet. Rom är en stor stad men det är näst intill omöjligt att inte springa på en massa människor man känner. Stadskärnan är liten och folk håller sig i de kvarteren där man bor.

_MG_7566_Snapseed

unnamed

Tog en fika på ett nytt och lite mystiskt cafe på Via della Lungaretta i Trastevere som jag glömt namnet på. Första kvällen blev det middag på Checco er Carettiere en typisk romersk trattoria som serverar mina favoriträtter, Puntarelle, Spaghetti alle vongole och Tiramisu.

_MG_7813_Snapseed

Rom är en av världens vackraste städer och kvällarna avnjuter jag helst från någon rooftop med den dovt upplysta staden som utsikt. Den andra kvällen tog vi en fördrink på Portrait Romes takterass och sen avnjöt vi en fantasktisk middag på Zuma som ligger ovanför Fendis flaggship-store. Deras Black Cod och varma aubergine-sallad is to die for!!

unnamed-1

Bodde på min väns nyöppnade hotel G-Rough som jag fullständigt älskade! Hotellet förtjänar ett eget inlägg så stay tuned för fler bilder!

_MG_7589_Snapseed

Efter en lång mysig frukost på rummet begav vi oss till kvarteret Monti.

_MG_8157_Snapseed

_MG_8162_Snapseed

Monti är centrala Roms hemliga urbana lilla by. Turister prickar plikttroget av Colosseum, Quirinalen, den imponerande basilikan Santa Maria Maggiore, men glömmer vad som ligger mellan dem, förutsatt ”det finns inget att se” – och så går många miste om en av stadens mest charmiga gamla bostadsområden.Desktop1 copy

Längst Via Urbana och Via Panisperna liggen många mysiga små butiker och kaféer. Missa inte Mercato Monti där du kan fynda vintage och handgjorda saker, Lol för snygga kläder.

Desktop1 copy 2

Ta en fika eller lunch på Aromaticus som en härlig korsning mellan en gardening-butik och café som serverar hälsosamma enkla maträtter som kikärts-soppa och surdegsbakat bröd tillsammans med ett bra utbud av ekologiska viner och färskpressade juicer.

Desktop1

Efter ett överintag av kolhydrater stannade vi för en poke-sallad och några exotiska rolls på Temakino. En asiatisk/brasiliansk crossover restaurang med galen decor men super god mat och drinkar!

_MG_8179_Snapseed

Vad döljer sig bakom alla dessa vackra dörrar?

_MG_8343_Snapseed

Söndagen avslutades med fika hemma hos en god vän, en lång promenad i Villa Borghese och sen middag på en annan gammal favorit restaurang, Pierre Luigi.

Tack Rom för den här gången!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (21)
PINNA (99)

Kommentera

malinny

 

Efter 15 år i den hektiska modevärlden är jag nu bosatt i Malmö med mina tre barn. De senaste 10 åren har jag drivit en bokbar, Salotto42 i centrala Rom. Så vaknade vi upp för tre år sedan och kände att Rom inte längre var den ultimata staden att bo i för vår lilla familj, så vi bestämde oss för att flytta norrut! Vi köpte det äldsta och största renoveringsprojektet vi kunde hitta nära havet i Malmö, vilken resa det har varit!

Jag älskar nya utmaningar och jobbar med många olika projekt bland annat som stylist, inredare, och programledare för Svt´s Trädgårdstisdag. Gillar att fotografera, renovera, måla, yoga, laga rawfood, odla och en massa annat som gör livet underbart att leva.

Här delar jag med mig av det som får mig att må bra och det jag gillar, hoppas jag kan inspirera dig!

After 15 years in the hectic modelingbusiness, with a lot of traveling I now live in Malmö with my three lovely kids. Last 10 years I have run a bookbar, Salotto42 i Rome.

Then one day three years ago we woke up and realised that Rome was not the ultimate place for our little family to live and decided to change life, and go north! We bought a old, beautiful house just off the bridge from Copenhagen, near the cold sea of Malmö that needed a big facelift, what a challenge!

I´m always working on different projects, as a interior designer, stylist and programleader in Swedish television. I Love photography, interiordesign, yoga, raw food, gardening and all other beautiful things that makes life lovely to live! Here on the blog I will share all the things I love and the things that makes me feel good.

I hope i will inspire you!Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar