Annons
Annons

Bästa vegetariska burgaren

En av de mysigaste sakerna jag vet under sommaren är att grilla. Så fort det är uppehåll och något så när varmt i luften slänger jag på kol på grillen för det finns ju inget godare och enklare än att grilla! Hade några vänner över från Köpenhamn och jag bjöd på vegetariska burgare.

Jag hoppar över köttet och byter ut biffen till portobello svamp.

Portobello, halloumi, avokado, rödlök och världens godaste vegan mayo som jag lärt mig av mästerkocken Tareq.

Jag som inte brukar dricka drinkar har hittat en sommar favorit, Moscow Mule.

4 cl vodka
15 cl ginger beer
några klyftor lime
en kvist mynta och massvis med is.

Det går utmärkt att grilla grönsaker, det är väl knappast någon hemlighet. Men, precis som med kött och fisk så finns det en del tips och tricks för att få till det. Eftersom alla grönsaker har en låg fetthalt så måste du pensla grillytan med olja före grillning. Förutom att det är fruktansvärt gott att grilla vegetariskt behöver man inte vara rädd för att grönsakerna inte är genomstekta eller råa i mitten. Fett kött och vissa feta fiskar tål en hel del värme, men med grönsaker måste du vara lite försiktig. De goda grillränderna ska vara brynta, inte svarta och sotiga (som min halloumi till vänster).

Jag han med både en och två Moscow Mules medan jag väntade…

Annons

Med rostad sötpotatis, majskolv och spenatsallad blev det en riktigt festburgare och höjden krävde både kniv och gaffel!

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar