Annons
Annons

Björkdetox

Nu när de små näringsrika björklöven precis slått ut passar det väl bra med en liten björkdetox? Björken är sedan länge sedan känd för sina renande och utrensande egenskaper, jag använder den både till in och utvärtes kurer.

Jag har druckit färsk björksav stora delar av vårvinten, det smakar sött och lite björkved, men faktiskt ganska gott. Jag dricker den som näringsdryck eller så använder jag den till hud och hår. Björksav är faktiskt en fantastisk hälsokur som använts länge till en rad olika åkommor. Bland annat används den mot pollenallergi, vid förkylning och hosta men även för att stödja njurarna och levern. Utvärtes kan man använda björksav som ett närande och sammandragande ansiktsvatten eller som ett hårsköljningsvatten för att ge håret spänst, näring och glans. Men nu är det slut på att tapp sav, björken behöver all sav den har till sig själv nu under våren och sommaren. Så jag boostar benen med Weledas Cellulitolja, Björkskrubb och sen dricker jag det lite beska Björklövsextraktet. Med många kalla havsbad och flitig torr-borsting ska jag nog komma i form riktigt snart, hej beach 2017!

Annons
DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar