Annons
Annons

En återvunnen jul

 

Jag tänker mycket på julen och köphetsen kring den. Jag försöker att planera mina julklapps-inköp utan en massa ny-producerarde klappar. Jag vill ge bort secondhand klappar som är mer klimatsmarta och till större grad giftfria, billigare och dessutom unika! Kanske har du redan den perfekta julklappen längst in i din egen garderob eller i en bortglömd kartong på vinden? Kanske finns där något som någon annan både behöver och vill ha? Jag kollar in sajter som Tradera, Bjussa, Blocket och har redan fyndat en massa fint till kidsen. Om vi alla tänker på vad vi handlar denna julen så kan vi hjälpas åt och skapa en schysstare jul utan köphets och överkonsumtion. Eftersom recycling ligger mig varmt om hjärtat så tänkte jag recycla ett par bilder och inlägg från tidigare år! Kolla in min gran från förra året, den stod länge och här delar jag med mig om mina bästa grantips!

Annons

Klipp, ändra och sy om. Julen 2016 fick mina nära och kära lyxiga Kashmir mössor! Titta in här för inspiration.

Förra årets tjusiga julkrans gjordes av Cleos rock-ring, kika in här för instruktioner! Blir lite sugen på att göra något liknande i år nu när jag ser hur mysigt det var…

Julen handlar ju också om en massa mat. Man äter och äter det tar aldrig slut. Jag vill äta en massa god julmat som får en att må bra, som inte får en att vilja gå och lägga sig i någon slags koma, dra en filt över huvudet och sova tills annandagen. Har du inte möjlighet att gå på Malmös godaste och nyttigaste julbord hos Rawfood House kan du skriva upp dig för deras nyhetsbrev och få en e-bok med 7 goda recept!

Älskar bilderna som jag och Petra Bindel tog för Elle för ett par år sedan. Se fler bilder från storyn här!

Tänkte laga dessa goda choklad goji pralinerna även i år!

Jag vill fira en avskalad och lugn jul där det viktiga är att umgås, slappna av och njuta, snarare än hets, stress, mat i överflöd och överkonsumtion. Våga avvika, våga vägra julklappsberg och skapa era egna hållbara traditioner. Vi kan väl starta den tillsammans?

Foto: bild 1 & 5 Petra Bindel bild 4 Peter Westrup

 

(0)
DELA (46)
PINNA (11)

3 kommentarer | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar