Annons
Annons

En snabbis

 

Image courtesy of Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

När Birdy fyllde 5 förra veckan bjöd jag på en väldigt uppskattad Semifreddo. Den föll även i smaken till min rawfoodälskande syster som lagt in en beställning på en likadan tårta till hennes födelsedag som råkar vara just den 24 December.

Annons

Jag tänkte slänga ihop två nu idag och sen in i frysen så har jag en sak mindre att bocka av på ”to do-jullistan”. Verkligen busenkel att göra och löjligt god, allt du behöver är..

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde

1 burk Hasselnötcreme (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nötcremen (värm den lite i ett vattenbad så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar och passionsfrukt till.

Foto: Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

DELA (0)
PINNA (3)

1 kommentar

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar