Annons
Annons

Ficus Lyrata

IMG_1177_Snapseed

Grönska i hemmet ger lugn i sinnet och jag älskar de riktigt stora växterna som jag dessutom använder som rumsavdelare. En växt som jag håller väldigt kär och som har blivit väldigt stor är min fiolfikus.

Annons

Vet inte hur måna mail jag får i veckan om just denna planta, hur mycket vatten, hur mycket ljus, vart har du köpt den? Visst den har växt till sig otroligt bra och verkar verkligen stortrivas hos oss så här kommer mina tips en gång för alla..

IMG_1211_Snapseed

För att behålla storleken och en vacker form behövs fikusen beskäras, detta görs bäst nu på våren. Tänk på att vintern är viloperiod för fikusen. För att få fikusen att trivas, duscha bladen ofta! Fikusen vill stå så ljust som möjligt men skyddas mot direkt sol. Den trivs bäst i rumstemperatur, men på vintern kan temperaturen gärna vara lite lägre, dock inte under 16°C.

Den vattnas så att jorden blir ordentligt blöt, här beror hur ofta på hur stor kruka du har. Innan nästa bevattningsomgång ska jorden torka upp, men inte torka ut, uttorkning ökar risken för spinnangrepp. Näring ges en gång i veckan från vår till höst, under vinterhalvåret en gång i månaden. Bladen bör duschas ofta. Man ska inte flytta runt på plantan men om du bestämmer dig för att prova en ny plats så är det bästa att det sker på våren. Bladen kan falla av om man flyttar på växten under viloperioden. Tänk på att vattna mindre under viloperioden.

IMG_1158_Snapseed

När jag ska vara extra snäll och ge lite lyser åt bladen har jag ett urbra knep.

 IMG_1188_Snapseed

Kör bananskals-spa, gnider helt enkelt insidan av bananskalen och bladen får genast en fantastisk lyster och man slipper farliga kemikalier som man hittar i klassiska blad-glansspray.

IMG_1329_Snapseed

IMG_1244_Snapseed

Lycka till med era Ficus Lyrator nu!!!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

 

DELA (189)
PINNA (0)

9 kommentarer

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar