Annons
Annons

Frökex

IMG_8023_SnapseedI går bakade jag världens godaste kex. Inget mjöl, bara härliga frön! Jag mixade ca 350 gram solroskärnor, pumpafrön, linfrön, psylliumfrön och chiafrön.

IMG_8004_SnapseedBlanda fröna med 4 dl kokande vatten och 3 matskedar rapsolja, låt vila i en bunke i ca 10 minuter. Fördela smeten på två plåtar med bakplåtspapper.

Annons

Lägg på ytterligare ett papper, platta ut smeten jämt, ta bort det översta pappret. Toppa med ett par nyper flingsalt eller kryddor. Jag använde Rosmarin på ena plåten och kumminfrön på den andra.

IMG_8042_SnapseedGrädda i ugn i 175 grader, i 50 minuter eller tills knäcket blivit torrt och gyllenbrunt. Bryt i lagom stora bitar och förvara i glasburkar.

IMG_8070_Snapseed

Barnen tycker kexen smakar popcorn, dom åt rejält som snacks framför filmen igår. Några är fortfarande kvar, så nu tar jag har min klockan 10 fika!

Busenkelt, nyttigt och gott;)

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (2)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar