Annons
Annons

Glutenfri rabarberpaj

Finns det någon godare sommar-dessert än jordgubb & rabarber-smulpaj??

Inte om ni frågar mig och Cleo! Vår smuldegspaj får gärna vara glutenfri och vi maxar crunchet med havregryn och mandelmjöl.

En väldigt stolt bagare delar sitt recept:

Glutenfri Rabarber & Jordgubbs-smulpaj 
150 g smör
1 1/2 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl havregryn (ren havre)
1 dl valfritt mandelmjöl 1 dl bovetemjöl

1 tesked Kanel 1 tesked Kardemumma
1 msk potatismjöl
1 msk kokossocker

4 Stora Rabarber, 1 liter jordgubbar

Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
Blanda de hackade rabarberna och de delade jordgubbarna med potatismjöl och socker och lägg dem i en smord pajform.
Fördela smuldegen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Mums!

Annons
DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinpersson



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar