Annons
Annons

Grantips!

vinterfest_julgran-700x953

När granen väl får komma in då känns det på riktigt att det är jul!
Seden att ta in och klä och smycka granar kommer söderifrån och redan i mitten av 1600-talet lär man ha gjort så i Tyskland.  I Sverige blev det vanligt med julgran i hemmen för bara ca 100 år sedan.

Annons

Från allra första början var julgranens uppgift att hålla onda makter borta, nu får den oss att tänka goda tankar och barnens ögon att glittra. Jag brukar välja en rejäl kungsgran som jag tycker brukar hålla sig grön och fin länge. Den samlar vatten i stammen och barrar inte så lätt. Den är lite dyrare men jag tycker att den goda citrus doften kompenserar den något högre priset. Det viktigaste att tänka på när du köper en gran är att du får tag på ett färskt träd. Besikta granen och känn på barren närmast skottens toppar, det är årets barromgång och de ska sitta fast – lossnar de lätt är granen redan torr – sitter de fast är granen färsk!

vinterfest_fjader-700x1050

Några bra tips!

Välj en färsk gran – Låt granen gradvis vänja sig vid husvärmen, ställ den i källaren eller utomhus tills det är dags att klä den – Se till att granen alltid har mycket vatten, utan socker eller magnecyl – Skär skåror i granens fot – Se till att den har en färsk yta i sågskäret – Slå inte rotändan mot golvet, då stängs ledningsbanorna för vattnet och granen börjar snart torka på grund av vattenbrist – Man kan gärna spreja med vatten på grenarna, på samma sätt som man duschar blommor.

vinterfest_introbild-700x544

Lets face it din gran är döende men tar du hand om den på rätt sätt kan du slippa få ryggsockorna fulla av barr. Min gran får aldrig stanna kvar till tjugondagknut bara den klarar sig över jul och nyår är jag glad! Läs fler av mina jul-tips här!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Foto: Petra Bindel

(0)
DELA (0)
PINNA (2)

Kommentera | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar