Annons
Annons

knäckig rabarberpaj

Skördade årets sista rabarber igår. jag lämna alltid kvar några blad efter den sista skörden, så att den kan fortsätta växa till sig för den behöver kraft att förbereda sig för vintervilan.

Jag älskar hur rabarberns roliga knoppar kikar fram tidigt på våren och att den växer så snabbt med sina jättelika parasoll-blad. En perfekt växt att odla med barnen och den är dessutom en bra nybörjarväxt. Det går bra att köpa färdiga plantor att sätta ut.

Annons

Att man sen kan baka världens godaste paj på rabarber gör den till en favorit. Jag bakade en knäckig vegansk och glutenfri rabarberpaj med quinoa, kika in receptet här!

Det finns dock ett par saker du ska tänka på för att få fina rabarberplantor.

*Rabarber vill ha sol, och väldränerad näringsrik och lucker jord.
*Plantera rabarber när den är i vila (tidig vår och sen höst), och sätt aldrig rabarber med knoppanlagen djupare än   marknivån.
*Ta bort blomstjälkarna.
*Gödsla med kogödsel på våren. Glöm ej att vattna när det är torrt.
*Skörda aldrig allt på plantan, och aldrig på hösten.

Jag har ett väldigt smart gödningstips men det blir ett separat inlägg om det lite längre fram..

Nu stänger jag datorn och drar upp till Stockholm, för jubileumsfester, middagar, Formex och spännande möten. Följ mig på Instagramstories om det blir för tyst här nu i ett par dagar!

 

DELA (0)
PINNA (0)

2 kommentarer

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar