Annons
Annons

Lite High Chaparral

IMG_2773_Snapseed

I fjor gick min terass i medelhavets tecken, i år kör jag på lite mexikanskavibbar..

IMG_2783_Snapseed

Att flytta ut sina kaktusar på sommaren och låta dom bada i sol gör dom gott. Många tror att kaktusar är odödliga och klarar allt.

Annons

Det är fel. Kaktusar dör om de övervattnas, har dålig dränering och står i fel sorts jord. Vanlig krukjord behåller vatten och fukt väl, vilket är jättebra för de flesta växter, men inte för kaktusar – de behöver bra dränering. Vill du vara säker på att hålla kaktusen vid liv, använd då speciell kaktusjord.

Om du bara låter kaktusen vara som den är, år ut och år in, är det ganska osannolikt att den kommer att blomma. Vad du ska göra är att få kaktusen att följa sin naturliga cykel. Ställ den någonstans där det är torrt och kallt, men inte mörkt, vintertid, och sluta vattna. På våren ska du ge den så mycket sol det bara går och börja vattna igen.

IMG_2765_Snapseed

Trekantseuforbia eller High Chaparall som jag kallar den är min favorit. Den kan bli upp till 2,5 meter höga!! Den kaktus som blir störst av alla är saguaron, som växer i Mexiko, Arizona och Kalifornien. Saguaron kan bli upp till 15 meter hög och väga upp till 9 ton, med en 60 centimeter tjock stam. De första tio åren når den inte högre än ett par centimeter, men när den väl fått upp farten växer den med en decimeter om året. Saguaron kan bli 200 år gammal och blommar först efter 50-75 år.

Bättre krukväxter kan man inte ha om du ska ut och resa och inte vill tokvattna stup i kvarten.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (56)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar