Annons
Annons

Mele cotte

Äpple säsongen är i full gång..

Samlar in så mycket frukt jag bara kan, nästa helg bär det av till ett musteri!

Igår blev det Mele Cotte á la Italiana. Fick detta receptet av min kompis mamma från Toscana.

Annons

Kärna ur 8 äpple, lägg i en ugnsfast form, pressa saften av en citron och häll över äpplena. Strö ett par matskedar rörsocker, kanel och kardemumma över äpplena. Tryck in dadlar och russin i hålen där kärnhusen suttit. För en god arom strö lite kryddnejlika i formen. In i ugnen och låt äpplena karameliseras i 200 grader i ca en timma.

Är det någon som kan gissa vad det blir ikväll då…. JA, det blir äpplepaj!!! Men det blir inte vilken paj som helst utan det blir en Raw äpplepaj, kika in detta receptet som jag lagade förra året!

 

 

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinpersson



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar