Annons
Annons

Mellan hägg och syren

IMG_2555_Snapseed

Mitten av Maj är min absoluta favorittid!

”Mellan hägg och syren” är ett uttryck som brukar komma över folks läppar just den här tiden på året. Uttrycket sägs ha kommit från en skomakare som höll stängt just perioden mellan häggens och syrens blomning.

Annons

Och det skulle kunna ligga ett uns av sanning i berättelsen, eftersom det faktiskt fanns en period på våren då skomakargesäller enligt skomakarskråets bestämmelser skulle friställas för att ge sig ut på vandring. Vissa skomakerier fick stänga under gesällens frånvaro, och uttrycket ska förstås som att skomakaren håller stängt under årets mest njutbara dagar.

IMG_2562_Snapseed

Gillar idén starkt att hålla stängt, jobba mindre och njuta mer nu när naturen runt omkring oss är som vackrast, det är något man verkligen borde överväga, eller hur?!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

DELA (0)
PINNA (0)

6 kommentarer

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar