Annons
Annons

Nässelsoppa

Jag var ute och plockade in nässlor från trädgården i morse, kanske är det det ogräset som växer i min trädgård som jag gillar allra mest! Nässlor är super nyttigt, fullt med järn, C-vitamin och mängder av mineraler och vitaminer nu på våren.

Annons

Nu på våren är det som bäst att plocka de spröda top-skotten. Färska nässlor ska ätas samma dag man plockar dom eftersom dom oxiderar och börjar lukta lite unket om man låter dom ligga för länge. Det finns så mycket bra man kan använda nässlor till, som i matlagning, som medicinalväxt, i hudprodukter, som gödning och även som textil!

Men det jag gillar allra mest är ändå den gamla klassiska nässelsoppan.

Här kommer receptet på fänkål och nässelsoppa!

100 g toppskott av brännässla
olivolja
1 finhackad lök
2 klyftor vitlök i skivor
100 g fänkål i skivor
1 tsk hela fänkålsfrön
6 dl vatten
havssalt
nymald svartpeppar
gräddfil
Rensa och skölj nässlorna. Lägg dem i ett durkslag och sänk ner en minut i kokande vatten. Låt svalna och pressa ut så mycket vatten som möjligt.

Värm en gryta och häll i lite olivolja. Tillsätt lök, vitlök, fänkål och fänkålsfrö. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt fräsa utan att ta färg cirka 10 minuter. Häll på vatten och koka upp. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg nässlorna i den varma soppan och finfördela med stavmixer. Värm soppan, smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Det är gott att servera med en klick gräddfil i.

Jag häller upp i täta glasburkar, perfekt att ha med som lunch på inspelningen idag!

(0)
DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar