Annons
Annons

Nudlar med räkor, chilli och koriander

_MG_1067

Kom hem från Stockholm och trodde att våren väntade på mig här hemma i Malmö istället blev det vinter igen. Utanför mitt köksfönster ligger det ett 5 centimeter tjockt lager med pudersnö och även här inne känns det ruggigt, trots dubbla raggsockar! Jag drömmer mig bort till sydliga breddgrader, åh vad jag längtar bort till sommaren nu! Tänkte dela med mig av ett recept jag kom över i Elle mat och vin som definitivt kickar igång blodcirkulationen och värmer upp kroppen inifrån och ut.

_MG_0987_Snapseed

Annons

_MG_0983_Snapseed

Räknudlar med chili, lime och koriander. 

4 personer

1 burk kokosmjölk – 1 tärning grönsaksbuljong – 1 lime – 1 paket udonnudlar – 500 gr räkor – olja – 2 vitlöksklyftor – salt – 1 mango – 1 röd chili – 1 knippe purjulök – 1 kruka koriander

_MG_1007_Snapseed

Koka upp kokosmjölken med buljongen och pressad limesaft, smaka av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger. Hetta upp olja i pannan och fräs vitlök, purjolök och räkorna tills dom fått fin färg. Salta. Lägg räkorna i grytan med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och toppa med färsk koriander.

_MG_1020_Snapseed

_MG_1022_Snapseed

_MG_1063_Snapseed

En perfekt fredagslunch!

serialsue-trial-1-1.regular-1

DELA (1)
PINNA (0)

Kommentera

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar