Annons
Annons

Nyttigt julgodis!

_MG_9165_Snapseed

Det finns väl inget härligare än att bjuda på hemmlagat julgodis som är både gott och nyttigt! Och det bästa av allt är när ingredienserna kommer packade i en liten påse med beskrivning och allt. Snabbt och enkelt liksom. Passar också på att visa den fina ringen och halsbandet som jag fick i julklapp från tjejerna på Lite Kalabalik, tack som tusan!!

_MG_9181_Snapseed

Syrran säljer ett litet kit på Raw Food House, med allt du behöver för att laga Rå choklad med apelsin och gojibär! Hon är öppen tills klockan 16.00 i morgon så sväng förbi och ta med en påse om du har vägarna förbi Malmö.

_MG_9199_Snapseed

Annons

_MG_9218_Snapseed

Att laga rå choklad är busenkelt och den råa kakaobönan är dessutom näringsrik och kan ge både smaksensationer och lyckorus, så håll i dig!! Här kommer ett recept att bjuda nära och kära på.

1 dl agave sirap- 2 dl kakaosmör – 1/2 dl kokosolja – 1 dl kakao – 1/2 tsk salt – apelsinzest från en apelsin – 3 msk hackade gojibär.

Gör så här: Lägg kakaosmöret och kokosoljan i en skål som du ställer i ett vattenbad. Rör om och låt det smälta. Rör sedan i övriga ingredienser tills du ser att allt har blandat sig väl och du har en glansig fin chokladsmet. Häll chokladen i silikonformar eller ischokladformar och ställ kallt för att stelna i kylen ca 3 timmar. Förvara sen din choklad i glasburkar i kylen. 

Mina små fina metallformar funkade inte så bra,  svår att få ut de små rackarna.. Kan rekommendera silikonformar istället.

_MG_9232_Snapseed

_MG_9276_Snapseed

Är du sugen på att introducera mer nyttigheter på julbordet? I Lindas kokbox Rå Mat hittar du ett helt kapitel om julmat. Gott, rått och nyttigt! En perfekt julklapp eller nyårspresent till den som vill leva ett grönare och mer klimatsmart 2017.

serialsue-trial-1-1.regular-1

(0)
DELA (20)
PINNA (1)

Kommentera | Translate

malinny

 

Jag brinner för personlig och tidlös inredning. Jag vill dela med mig av det som inspirerar mig, trädgårdsprojekt, vacker inredning, spännande resor och en hållbar livsstil som sätter guldkant på vardagen. Välkomna till min blogg!

Ni hittar mig även på:

Instagram:
@themalinperssonAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar